Rojava'lı gençlerin yürüyüşü sona erdi

Rojava Gençlik Birliği (YCR) ve Rojava Genç Kadınlar Birliği(YJCR) Bakurê Kürdistan direnişine destek ve Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle başlattığı yürüyüş sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ‘ın doğum gününü kutlamak ve Kuzey Kürdistan'daki özyönetim direnişlerini selamlamak amacıyla Rojava Gençlik Birliği (YCR) ve Rojava Genç Kadınlar Birliği(YJCR) öncülüğünde  500'ün üzerinde genç Girê Legê’den Dêrîk’in Êndîwer köyüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Dêrîk’e ulaşan gençler Newroz Kampını da ziyaret ederken, yürüleşe kamptaki gençler de katıldı.

Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusuf da gençlerin yürüyüşünei katılarak destek verdi.

Gençlere yönelik bir konuşma yapan Hediye Yusuf, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü 4 Nisan’ı kutlayarak konuşmasına başladı. Uluslararası komplonun amacının Kürt halkının iradesini kırmak olduğunu söyleyen Yusuf, “Önder Apo demokratik toplum paradigmasıyla komployu boşa çıkararak Kürt ve Ortadoğu halkları için aydınlık oldu” dedi.

Hediye Yusuf, Bakurlu gençlerin AKP’nin işgal girişimine karşı direniş içerisinde olduğunu belirtti. Hediye Yusuf, AKP’nin soykırım saldırılarıyla Bakurê Kürdistan halkının iradesini kırmaya çalıştığına dikkat çekerek, o nedenle tüm Kürdistan halkının Bakur’a sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

YCR yöneticilerinden Rûbar Qamişlo da, 4 Nisan’ı Kürdistan halkının karanlıktan kurtuluşunun günü olduğunu kaydetti.

Gençliğin organize ettiği etkinlik halaylar çekilerek sona erdi.