GÖRÜNTÜLÜ

Rusya’da 4 Nisan kutlamaları

Rusya'da başkent Moskova ile Tambov ve İvanova'da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 67'nci yaş günü vesilesiyle etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerde, 4 Nisan'ın Kürtlerin de doğuşunu temsil ettiğine işaret edildi.

MOSKOVA

Moskova’da yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 67. doğum günü kapsamında organize edilen etkinlikte bir araya geldi. Kürt Kültür Merkezi'nde yapılan ve Moskova Kürt Kadın Organizasyonu tarafından organize edilen etkinlik, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Moskova Kürt Kadın Organizasyonu Başkanı Tara Kadir, “Tüm Kürt halkı bugün bir liderin, bir önderin doğum günün kutluyor ama aynı zamanda bugün, tüm halkımızın doğum günüdür. Bunun için Kürdistan’ın dört parçasında ve yurt dışında yaşayan Kürtler bugünü kendi doğuş günü olarak görüyor ve kutluyor" dedi. 
Kadir, şunları belirtti: "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının yeniden doğuşunu hep birlikte kutluyoruz. Bu anlamlı ve halkımızı özgürlüğe götürecek olan doğuşu bastırmak ve yok etmek isteyen faşist güçler, Önderliğimize uyguladıkları ağırlaştırılmış tecritle adeta tüm Kürt halkını cezalandırmak istiyor. Ama Kürt halkı küllerinden doğmayı öğrendi ve artık onu hiçbir güç durduramaz. Apocu felsefe ile yoğrulmuş bu genç bedenlerin içinde yanan özgürlük ateşi tüm Kürt halkını özgürlüğü ile taçlanacaktır."

TAMBOV

Tambov kentinde yaşayan Kürdistanlılar da Öcalan'ın doğum günü kutlaması etkinlikleri kapsamında Pravmaske’de bir araya geldi.
Etkinlikte konuşan KJK Üyesi Medya Botan, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğumu Kürt halkının dirilişi ve tarih sahnesine yeniden çıkması anlamına geliyor. Bu bakımdan Önderliğin doğum günü olan 4 Nisan tüm Kürdistan’da bir şenlik ve bayram havasında kutlanıyor” dedi.

İVANOVA

İvanova kentine bağlı Gunde Kurda'da da Kürtler Öcalan'ın doğum günü etkinliği için bir araya geldi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda, Öcalan'ın halklar nezdinde büyük önemine dikkat çekildi.