Rusya’daki kurumlar: Mehmet Tunç ruhuyla direnme günü

Rusya’da bulunan Kürt kurumları, AKP faşizmine karşı Kürt halkını ve demokratik çevreleri sokağa çıkmaya, uluslararası güçleri de harekete geçmeye çağırdı.

Rusya’da bulunan Kürt kurumları, HDP eş genel başkanları ve milletvekillerinin darbe hukukuyla gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Mehmet Tunç'un "Asla diz çökmeyeceğiz" sözünün hatırlatıldığı açıklamada, "Artık eylem zamanıdır. Bütün Kürdistanlılar, dört parça Kürdistan ve yurt dışında yaşayan Kürdistanlılar ayağa kalkmalı; zulme, faşizme karşı durmalıdır. Uluslararası güçler de Türk devletinin bu faşizmine sessiz kalmamalıdır. Aksi durumda Kürt soykırımında AKP’nin ortakları olarak tarihe geçeceklerdir’’ ifadelerine yer verildi. 

Metni imzalayan kurumlar şunlar: "Bağımsız Devletler Topluluğu Kürt Sosyal Kurumlar Birliği, Rusya Kürt Kadın Hareketi, Rusya Kürt Kültürel ve Ulusal Federal Otonomisi, Rusya Êzidîler Kongresi, Moskova Kürtleri Haklarını Koruma Organizasyonu (Mezopotamya), Moskova Kürt Kadın Organizasyonu (Viyan), Rusya Kürt İşverenler Birliği, KNK Rusya Temsilciliği, PYD Rusya Temsilciliği.