Saray çeteleri hiçbir savaş kuralı tanımadan sivilleri hedef alıyor

YPS/YPS Jin güçleri karşısında ağır kayıplar veren Saray çeteleri, Gever’de hiçbir savaş kuralını tanımadan ilçede sivilleri hedef gözeterek saldırılarını yoğunlaştırdı.

Yekîneyên Parastina Sivîl (YPS) Genel Koordinasyonu, Saray çeteleri karşısında görkemli direnişin kapsamlı eylem ile devam ettiğini belirtti. YPS açıklamasında, “Direnen YPS güçlerimiz karşısında ağır darbeler alan AKP faşizmi, Gever'de bir kez daha faşist ve kirli yüzünü göstererek hiçbir savaş kuralını tanımamış, ilçede sivilleri de hedef gözeterek saldırılarını yoğunlaştırmıştır” denildi.

YPS, Saray çeteleri ile yaşanan çatışmaların ayrıntılarına ilişkin de şu bilgileri verdi:

“14 Mart günü Amed'in Kayapınar ilçesinde ihbar sonucu çatışarak şehit olan YPS savaşçımızın sicili bilgileri şöyledir:

Rızgar Çewlik / Beşti Taranlı / Anne: Esma Baba: Abdurrahim / 1993 Genç doğumlu / 2010 katılımlı.

ŞIRNAK ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

Son iki gündür Şırnak merkez Dicle Mahallesine yoğun bir yönelim olmaktadır. Mahalle, tank ve havanlarla vurulmaktadır. Evlerin duvarlarını delerek ilerlemek isteyen çetelerle direniş birliklerimiz arasında çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalarda bir YPS-Jin savaşçımız şehit düşmüştür. Dicle ve Mişilli Mahallesi’ndeki çatışmaların ayrıntılı bilgiler daha sonra verilecektir. YPS-Jin savaşçımızın sicili şöyledir:

Jiyan Amargi / Gurbet Kaya / Anne: Feyruze Baba: Mehmet Beşir / 1995 İstanbul doğumlu / 2014 katılımlı

19 Mart günü akşama doğru saat 17.00'de Bahçelievler mahallesinde bir grup PÖH, mahallelere sızma yapmak isterken direniş birliklerimiz tarafından vuruldu, yapılan atışlar sonrasında 1 PÖH elemanı öldürüldü. Yine Bahçelievler Mahallesi’nin genel yolu üzerinde Akrep tipi zırhlı hedefledi. Hedef alınan zırhlı araç tümden imha olurken detaylı bilgiler alınamadı. Bu bölgedeki çatışmalar devam ediyor.

KEŞİF UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

18 Mart günü Mardin'in Nusaybin ilçe merkezi Kanîka Mahallesi’nde YPS güçlerimiz, bölgede keşif uçuşları yapan küçük ebatlı keşif uçağını düşürdü.

19 Mart günü sabah saat 09.00'da Kanîka Mahallesi Weysıka alanında YPS-Jin savaşçılarımız tarafından suikast edilen bir DAİŞ çetesi ile ferdi silahlarla hedeflenen 1 DAİŞ çetesi öldürüldü.

19 Mart günü saat 17.00'de Nisan caddesi üzerinde bir grup asker, bir eve sızma yaptığı esnada güçlerimiz tarafından vuruldu. Yapılan eylemde net olarak 2 asker öldürüldü. Öğlen saatlerinde de aynı bölgede askerlerin bulunduğu bir eve güçlerimiz tarafından yapılan eylemde el bombaları ile vurulan devlet güçlerinin kayıp sayısı netleştirilemedi. 

KOBRA TİPİ ZIRHLI ARAÇ ETKİLİ VURULDU

19 Mart günü Şehit Gelhat Mahallesi’nde birliklerimizin yaptığı eylemde bir Kobra tipi zırhlı araç etkili vuruldu. Zırhlı aracın kullanılamaz hale geldiği eylemde ölü ve yaralı polis sayısı netleştirilemedi.

NUSAYBİN’DE 2 YPS SAVAŞÇISI YAŞAMINI YİTİRDİ

19 Mart günü Nusaybin'de şehit düşen YPS savaşçılarımızın sicilleri:

Zerdeşt Botan / Nesim Atabey / Anne: Ayşe Baba: Alaadin / 1996 doğumlu

Rêber / Mehmet Temizer / Anne: Fikriye Baba: Avaz / 1998 Ceylanpınar doğumlu

19 Mart akşamı saat 21.00'de Güngör ve Cumhuriyet Mahallesi arasında iki büyük patlama oldu. Bu patlamaların sonuçları henüz netleşmedi. 20 Mart sabahı saat 05.00 ile 09.00 arasında devlet güçleri, Güngör ve Cumhuriyet mahallelerine yoğun olarak ağır silah ve teknik ile bombardıman yapmaktadır. 

19 Mart'ta yaşanan büyük patlamalar sonucunda yöre halkından kayıpların olma ihtimali mevcuttur. 7 günlük çatışmalarda YPS kayıpları olarak verilen bu bilgi tamamen yalan olup bu tarz bir kaybımız söz konusu olmamıştır.”