GÖRÜNTÜLÜ

Savaşçı iki kardeşin Şengal'de buluşması...

Şengal'de Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğum günü kutlandı. Kutlamada YJA-STAR ve YBŞ savaşçısı iki kardeş karşılaştı.

Şengal'de Kürt Halk Önderi Öcalan'ın doğum günü kutlandı. Kutlamada YJA-STAR ve YBŞ savaşçısı iki kardeş karşılaştı.

Şengal'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için doğum günü etkinliği düzenlendi. Ayrıca etkinlikte, YJA-STAR gerillası Newal Torhildan ile DAİŞ'in katliamlarının ardından kurulan YBŞ'ye Kuzey Kürdistan'dan katılan kardeşi Devrim Güzereş karşılaştı.

'4 NİSAN KADINLARA EN GÜZEL ARMAĞAN'

ANF'ye konuşan Torhildan, şunları söyledi: "4 Nisan gününü başta Önderlik olmak üzere, bütün mevzilerde, sokaklarda, Kürdistan dağlarında direniş sergileyen arkadaşlara kutluyorum. Buradan Önderliğimizi yüreğimizle hissediyoruz, inanıyoruz ve biliyoruz ki Önderliğimiz de bizi hissediyor. Üveyş Ana'nın 4 Nisan hediyesi bütün Ortadoğu’nun umudu olmuş durumda. Özellikle biz kadınlara 4 Nisan en büyük hediyedir."

Torhildan, konuşmasının devamında kardeşiyle karşılaşmasına da değinerek, şunları belirtti: "Bugün iki farklı sevinç yaşadım. Bunlardan biri herkesin de bildiği gibi Reber Apo’nun doğum günü sevinci, ikincisi de YBŞ saflarına katılım yapan kardeşimi görmek. İki kardeş aynı mevzilerde, aynı alanda olmak çok müthiş bir duygu. Özellikle de bu kutsal günde hem mücadele arkadaşım hem de kardeşim olan Devrim yoldaşı görmek benim için çok önemli. Kardeşimi burada özellikle de YBŞ saflarında gördüğüm için çok mutlu oldum. Çok farklı bir duygu, ifade edilemeyecek bir his. Devrim yoldaşla beraber büyüyüp, beraber yaşamak çok güzeldi. Fakat beraber mücadele etmek daha farklı bir duygu. Böyle kutsal ve büyük direnişlerin olduğu bir şehirde onu görmek çok ama çok önemli ve kutsaldır."

'KATLEDİLEN VE KAÇIRILAN KADINLARIN İNTİKAMINI ALACAĞIZ'

Devrim Güzereş ise "Önderliğin doğum gününü bütün Kürdistan ve özellikle de Şengal halkına kutluyorum. Şengal dağlarında Reber Apo’nun doğuşunu kutlamak çok anlamlı. Buraya bizimle birlikte gelen Şengalli halkımızın yaşadığı sevinç bile bizlere yeterlidir. YBŞ’li olmak ve halkım için mücadele etmek benim için onurdur. Amacımız YBŞ’ yi büyütmek ve resmi bir örgüt yapmak. YBŞ’ye katılımım kaçırılan ve katledilen kadınların intikamını almak içindir. Ayrıca Önderliğin hayali olan Şengal dağlarında mücadele etmek de çok anlamlı ve güzeldir" diye konuştu.

'İKİMİZ DE KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR SAVAŞACAĞIZ'

Güzereş, konuşmasında duygularını da şöyle ifade etti: “Bu kutsal ve özel günde başta yoldaşım sonra da kız kardeşim olan Newal arkadaşı görmek çok güzel bir duygu. Çok mutluyum şu anda. Ben katliamlara cevap olmak isteyen bir YBŞ üyesiyim, kız kardeşim ise YJA-STAR gerillası. Bu daha farklı bir şey. Ne kadar da dile getirsem yetersiz kalır cümleler. İkimiz de Kürdistan devrimi için buradayız. İki kardeşin aynı alanda, aynı mevzilerde direnmesi kadar güzel bir şey olamaz. İkimiz kanımızın son damlasına kadar savaşıp mücadele edeceğiz."

GENÇLİĞE ÇAĞRI

İki kardeş, tüm gençliğe ve özellikle de kendi memleketleri olan Hakkari gençlerine Kürdistan’ın her alanında devrime destek verme çağrısında bulundu.

...