Şehba Meclisi'nden Türk devletinin işgaline karşı çağrı

Türk devletinin Şehba ve Minbic’e yönelik saldırılarını kınayan Şehba Meclisi, Suriye’deki oluşumların işgale karşı sessiz kalmamasını, devrimci güçlerin direnişe geçmesini ve uluslararası çevrelerin de Türkiye'ye baskı kurmasını istedi.

Şehba Yürütme Meclisi, Türk devletinin Şehba ve Minbic’e yönelik bombardımanına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk devleti uluslararası güçlerle vardığı  anlaşma sonucu Suriye halklarının kanı üzerinden yaptığı hesapları hayata geçirmek için Kuzey Suriye-Rojava topraklarını işgal ederek uluslararası yasaları çiğniyor.
Türk devleti Suriye devriminin başından beri terörist grupları destekliyor. Türk devleti var gücü ile etnik ve mezhepsel bir çatışma yaratmaya çalışarak Suriye’nin tamamını işgal etmek istiyor. Bu yüzden Şehba ve Irak topraklarını işgal ediyor.
Erdoğan’ın başını çektiği AKP/DAİŞ diktatörlüğü projesi Demokratik Suriye Güçleri'ne (QSD) karşı yenilgiye uğrayınca yeni bir oluşuma giderek 'Fırat Kalkanı' adı altında bütün çeteleri toplayıp Cerablus’tan başlayarak Bab’a kadar uzanan bir saldırı başlattı.

'YENİ BİR OSMANLI KURMAK İSTİYOR'

Herkes çok iyi biliyor ki, bombalanan yerlerde yaşayanların çoğu Kürt. Çeteler Kürtlere karşı katliamlar gerçekleştirdi. Kürtlerin bölgeden göçmesi için her şey yapıldı. Yeni bir Osmanlı kurmak için dünyadaki bütün çeteleri toplayıp bölgeye saldırttılar.
Son zamanlarda Bab, Minbic ve Bab Askeri Meclisi'ne yönelik gerçekleşen saldırılar Türk devleti ile DAİŞ arasındaki anlaşmanın göstergesidir. Türkiye Bab’ın özgürleştirilmesi ile Efrîn ile Kobanê kantonlarının birleşeceğini ve AKP/DAİŞ planlarının boşa çıkacağını iyi bildiği için bu saldırıları gerçekleştiriyor.

Şehba Yürütme Meclisi olarak, Türk devletinin Şehba ve Minbic’e yönelik saldırılarını kınıyor ve Türk devletinin topraklarımızdan çekilmesi için uluslararası güçleri Türkiye üzerinde baskı uygulamaya çağırıyoruz. Şehba bölgesindeki Kürt,  Arap  ve Süryani halklar olarak işgale karşı sessiz kalmayacağımızı belirtiyor, devrimci güçlere de işgale karşı birlikte güçlü bir direnişe geçmeleri gerektiğini belirtiyoruz."