'Şehit düştüğü güne kadar devrimci bir duruşa sahip oldu'

Şırnak'ın Besta bölgesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren Ruken Demir (Ruken Serpi) için verilen mevlitte konuşan abisi Mehmet Nuri Demir, kardeşinin hayatı boyunca bir devrimci gibi yaşadığını kaydetti.

Manisa Turgutlu’da Şırnak'ın Besta alanında 7 arkadaşı ile yaşamını yitiren HPG’li Ruken Demir (Ruken Serpi) için ailesinin oturduğu İstasyon altı mahallesinde mevlit verildi. Mevlide YAKDER İzmir şubesi, HDP Manisa il örgütü, HDP Turgutlu ilçe örgütü ve Silopi'de öldürülen Kürt kadın siyasetçi Sêvê Demir'in anne ve babası da katıldı.

Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu sonrası mevlite katılanlar Çerxa Şoreşê marşını okudu. Demir ailesi adına konuşan abi Mehmet Nuri  Demir, "Kardeşim olduğu için söylemiyorum. Ruken çocukluğunda da, öğrencilik hayatında da ve gerilla yaşamına katıldığı günden şehit düştüğü güne kadar devrimci bir duruşa sahip oldu. Biz aile olarak onunla her zaman gurur duyduk, başımız dik alnımız açık oldu" dedi.

Demir, "Ruken heval, Beritan, Zilan, Sema ve Sêvê Demir’lerin takipçisi oldu. Kürt halkının, yurtsever, onurlu insanların ve Kürt halk önderi Öcalan'ın başı sağ olsun" diye konuştu. Konuşma esnasında grup sık sık, "Şehid namirin", "Jın Jiyan Azadi", "Bijî Serok Apo" sloganları attı.

HDP Manisa İl Başkanı Ahmet Ertaş da, iktidarın Kürde yaşamı haram eden ve Kürde nefes aldırmak istemeyen siyasi bir politika dayatılmak istediğini söyledi. Kürdistan coğrafyası çok diktatör ve çok zalim gördüğünü vurgulayan Ertaş, “Ama Kürtler bunların hakkından gelen ve tarihe altın harfle ile yazılan bir direnişin sahibi oldular. Ruken’ler tarihe altın harfler ile yazılan direnişi kendi kanları ile yazmıştır. Bizlerde Ruken ve yoldaşlarının ardılları olarak yaktıkları ateşi meşaleyi taşıyacağız" dedi

Ertaş'ın konuşmasının ardından MEYADER İzmir temsilcisi Kerem Ay Ruken'in ne ilk ne de son şehitleri olduğunu söyledi. Sürdürülen savaşın hiç bir halka kazanım sağlamadığını söyleyen Ay, savaşın yoğunlaşmasına ve başlamasına sebep olan çözüm sürecinin bitirilmesi ve İmralı da kurulan masanın bir daha kurularak ölümlerin son bulmasını istedi. 

Mevlut yapılan konuşmaların ve okunan duaların ardından ikram edilen yemekten sonra son buldu.