Şemzinan’da operasyon güçlerine eylem: 11 asker öldü

HPG/YJA Star gerillaları 22 Kasım tarihinde Şemzinan’da operasyona çıkan askerlere yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylemde en az 11 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 14 Kasım günü Türk ordusunun Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı  Adılbeg alanında bir operasyon başlattığını hatırlatarak, “22 Kasım günü güçlerimiz saat 14.45’te operasyon güçlerine yönelik 2 ayrı koldan eylem gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz askerlerin konumlandığı tepeye sızma eylemi yapmıştır. Gerillalarımız yakın mesafeden askerleri vururken diğer bir eylem kolumuz ise askerleri ağır ve ferdi silahlarla vurmuştur. Yaklaşık 1 saat süren çatışmalarda 8 asker öldürülmüştür. Ayrıca güçlerimiz suikast eylemleri de gerçekleştirmiş ve 3 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra askerler kendi çevresini obüs ve havanlarla rastgele vurmuştur. Gece saatlerinde ise Skorsky tipi helikopterler ölü ve yaralı askerleri alandan kaldırmıştır” dedi.

22 Kasım günü saat 12.30 - 13.00 arasında Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Şukê ve Mervanos alanlarını bombaladığını kaydeden HPG, “Ayrıca aynı gün saat 11.00 - 18.00 arasında savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Çiyayê Reş alanını, Cehennem tepesinin yamaçlarını ve Yekdarê sırtını bombalamıştır” diye belirtti.

HPG, 21 Kasım günü saat 00.00’da Türk ordusunun Şırnak’ın Besta alanında operasyon başlattığını da ifade etti.