GÖRÜNTÜLÜ

Şengal’de çatışmaları önlemek isteyen iki gerilla katledildi

Şengal’de KDP güçlerinin saldırısı sonucu çatışmaları önlemeye çalışan iki HPG gerillası katledildi. Katledilen gerillaların görüntüleri kameralara yansıdı.

KDP’ye bağlı çete grupları 3 Mart günü Xanesor ilçesine yönelik ağır silahlar ile birlikte bir saldırı gerçekleştirdiler. YBŞ güçleri bütün saldırılara karşı tedbir almış ve olayların büyümemesi için çaba içine girmişti.

Çatışmaların yaşanmaması için, HPG gerillaları Çekdar Sînan (Newroz Guvercîn) ve Orhan Baran (Sîpan Hemo) olay yerine giderek zırhlı araçları durdurmaya çalışıyorlar. HPG gerilaları zırhlı araçların geçişi sırasında silahlarını bile kullanmadan araçların önüne geçer, çatışmaların durdurmaya çalışıyorlar.

Ancak bir süre sonra zırhlı araçlardan açılan ateş sonucu iki gerilla yaşamını yitirdi.

YBŞ genel Komutanlığı dün basına yaptığı açıklamada, 2 HPG gerillasının çatışmalar yaşanmasın diye araya girmek istediklerini ve şehit düşürüldüklerini belirtmişti.

Görüntülerde gerillaların zırhlı araçları durdurmak istedikleri ve silah kullanmadıkları görülüyor. Kısa bir süre sonra çevreye açılan ateş sonucu kamera kararıyor.