GÖRÜNTÜLÜ

Şengal’de Newroz kutlandı

Şengal dağında Newroz kitlesel bir şekilde kutlandı. Şengal Êzidî Koordinasyonu ve Şengal İnşa Meclisi öncülüğünde toplantı ve kutlama etkinliği düzenlendi.

Şengal dağında Newroz kitlesel bir şekilde kutlandı. Şengal Êzidî Koordinasyonu ve Şengal İnşa Meclisi öncülüğünde toplantı ve kutlama etkinliği düzenlendi.

Newroz’a ilişkin tarihsel bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda bir konuşma yapan Şengal Êzidî Koordinasyonu Zeki Şengalî, Newroz’un halkların ittifakı anlamını taşıdığını belirtti.

“Biz Newroz’un başlangıcı olan yaşam bulduğu topraklardayız. Artık eskisi gibi değil bir bilinç sahibi olmalı, kendimizi bilgilendirmeliyiz. Var olan, yaratılan değerler temelinde ittifakımızı geliştirmeli, büyütmeliyiz. Yine kendimizde bir irade oluşturma çabası içerisine girmeliyiz. Var olan irademizi olduğu gibi bırakmamalı geliştirip güçlendirmeliyiz. Bu temelde Şengal’in geleceğine hazırlanmalı, Şengal’i geleceğe hazırlamalıyız” dedi. 

‘ŞENGAL KENDİ İRADESİ İLE YÖNETİLECEK’

Şengal’in kendi iradesiyle yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Şengal Êzidî Koordinasyonu Zeki Şengalî şunları söyledi: “Kendi nefes kanallarımız açmalıyız. Yeni Şengal’de kuracağımız yaşam biçimi ile bütün dünyaya örnek olmalıyız. Bunları yapabilecek güçteyiz. Bizim gözünü kırpmadan düşmanın üzerine yürüyen, şahadeti kutsal bilen savaşçılarımız var. Bu şehadetler bilinçli şehadetlerdir. Özgürlük ve yaşamın felsefesi temelinde yaşanan şehadetlerdir. Bunlar bizim en kutsal değerimizdir. Biz geleceğimiz inşasında bu değerler temelinde, şehitlerimizin esas aldığı felsefe temelinde yaklaşmalıyız. Bu değerlere sahip çıkarsak kendimizi geliştirebiliriz. Ancak bu yaklaşım ile özgürlüğümüz uzak olmayacaktır.”

Toplantıda söz alan Şengalli Bahar Ana ise daha önce Şengal’de Newroz’un kutlanmasının yasak olduğunu, bu özel ve kutsal günün kendilerini kadınlı ve erkekli bir araya getirttiğini belirterek, gelecek yıllarda daha güçlü ittifaklara vesile olmasını temenni etti. Bahar Ana Newroz’un bütün halklara ve cephelerde savaşan kahramanlara kutlu olmasını diledi.

Toplantı ardından, kutlama etkinlikleri başladı. Yakılan Newroz ateşi etrafında çekilen halaylar ardından etkinlik sona erdi.

...