Şêx Meqsûd’a saldırda 1 kişi yaşamını yitirdi

Çetelerin Halep’in Şêx Meqsûd mahallesinde saldırılarında 60 yaşındaki bir kişi yaşamını yitirdi, 3’ü çocuk 5 sivil de yaralandı.

Çetelerin Halep’in Şêx Meqsûd mahallesinde saldırılarında 60 yaşındaki bir kişi yaşamını yitirdi, 3’ü çocuk 5 sivil de yaralandı.

Ehrar El-Şam ve Cebhet El-Nusra ile bunlara bağlı diğer bazı çete gruplarının Halep’in Şêx Meqsud mahallesindeki sivil halka dönük organize saldırıları devam ediyor.

Bu akşam saat 17.00’da AKP güdümlü çeteler mevzilendikleri Cendûl Kavşağı ile Kastîlo yolundan bir kez daha Şêx Meqsud mahallesine saldırı başlattı. Havan ve cehennem topları ile el yapımı füzelerin kullanıldığı çete saldırısında 60 yaşındaki Mihemed Qasim yaşamını yitirdi. Birçok evin büyük maddi hasara uğradığı bombardımanda 3’ü çocuk 5 sivil de yaralandı.

Yaralılar mahalleliler tarafından Heyva Sor merkezine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çete saldırısında yaralananların isimleri şöyle: Mihemed Bekir (7), Hemûda (7), Nûr Nasan (16), Ehmed Umer Qesab (33), Mehmûd Nasan (50).

3 yıldır çetelerin kuşatması altındaki Şêx Meqsûd’da 15 Şubat’tan bu yana AKP/Erdoğan güdümlü El-Nusra ve Ehrar le-Şam çetelerinin saldırılarına maruz kalıyor. Bombalanan mahallede bugüne kadar 31 sivil yaşamını yitirdi, 260 sivil de yaralandı.

Ateşkes sürecinde yoğunlaşan çete saldırıları ve sivil can kayıplarına henüz uluslararası alandan hiçbir tepki yükselmiş değil.