Şêx Meqsud’daki çatışmalarda çete üyesi 36 kişi öldürüldü

YPG Basın Merkezi, çetelerin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği saldırıların sürdüğünü belirtti.

YPG Basın Merkezi, çetelerin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği saldırıların sürdüğünü belirtti. YPG güçlerinin saldırılara karşı sert karşılık verdiğini de kaydeden YPG Basın Merkezi, halen yaşanan şiddetli çatışmalarda çete üyesi 36 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, “Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Kombûna Festeqim Kema Emert Topluluğu, Nûreddîn Zenkî ve El Nusra çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.

Çete grupları 5 Nisan sabahı Seken Şebab, Seken Şikeyf, Sera Muxeberat ve Eşrefiye bölgelerinden Şêx Meqsud mahallesine yönelik şiddetli bir saldırı başlatmıştır. Havan ve cehennem toplarıyla direkt sivilleri hedef alan çete gruplarının saldırılarında 15 sivil yurttaş şehadete ulaşmış, 56 sivil yurttaşımız da yaralanmıştır” dedi.

Çete gruplarının mahalleye girmek için düzenlediği saldırılara YPG güçlerinin sert karşılık verdiğini ve yaşanan şiddetli çatışmalarda çetelere ait 1 tank ve Seken Şebab bölgesinde bulunan bir cephane deposunun da imha edildiğini kaydeden YPG Basın Merkezi halen çatışmaların şiddetli bir şekilde sürdüğünü de vurguladı. Çatışmalarda tespit edile bilen 36 çete üyesinin öldürüldüğünü, 70’inin de yaralandığını da belirtti.

YPG Basın Merkezi 4 YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.

YPG Basın Merkezi 5 Nisan günü 01.00-03.00 saatleri arasında ise DAİŞ çetelerinin Aşağır Cerabalus’taki mevzilerinden Kobanê’nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla saldırı düzenlediğini belirti.