Şêx Meqsud şehitleri Efrin’de uğurlandı

Çete saldırılarına karşı direnişin sürdüğü Şêx Meqsud’da yaşamını yitiren YPG/YPJ, Asayiş ve Ceyş El-Suwar’ın 7 savaşçısı Efrîn’deki Şehîd Refîq şehitliğinde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Efrîn ve çevresinden binlerce kişinin katıldığı töreniyle YPG/YPJ, Asayiş ve Ceyş El-Suwar güçlerinden 7 savaşçının cenazeleri Avrîn hastanesinden alındı.

Yüzlerce araçlık konvoyla şera ilçesine bağlı Metina köyündeki Şehîd Refîq Şehitliğine götürülen cenazeler burada düzenlenen askeri tören ve yapılan konuşmaların ardından “Şehid Namirin” ve “Bijî berxwedana Şêx Meqsud” sloganlarıyla toprağa verildi.

Törende kanton Savunma Konseyi Başkanı Ebdo Ibrahîm, İçişleri Konseyi Başkan yardımcısı Ferîda Ebdo ile kurum temsilcileri yaptıkları konuşmalarla ailelere ve Rojava halkına başsağlığı diledi.

Ceyş El-Suwar ve YPG savaşçılarının çete gruplarına karşı yürüttükleri direniş ve mahalle savunmasının önemine vurgu yapan konuşmacılar, bütün dünyanın çetelerin geliştirdikleri katliama gözlerini kapadığını ve buna rağmen halkın burada amansız bir onur direnişi sergilemeye devam ettiğini kaydetti.

...