Silopi’de 70'lik nineden 2 yaşındaki bebeğe uzanan Erdoğan talimatı

Silopi'de soykırım saldırılarının ilk günün de 2'si yaşlı, 2'si çocuk, 8 kişi yaşamını yitirdi. Halkın evlerde kaldığı bilinmesine rağmen, evlerin top atışları ile vurulması akıllara Erdoğan'ın talimatlarını getiriyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde iki gündür devrede olan soykırım saldırıları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Soykırım saldırılarında bir günde 2'si 70'li yaşlarda, 2'si çocuk, 8 kişi katledildi. Katliam bilançosunun ağırlaştığı ilçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgeye ilişkin "yerle bir ederek, halkı yerinden edin" talimatı ve "Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması, kullanılamaz hale gelmiş binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir" şeklinde ki sözlerinin pratikte devreye konulduğunu ortaya çıkarıyor. Halkın evlerde kaldığı bilinmesine rağmen, evlerin top atışları ile vurulması akıllara başka bir ihtimali getirmiyor.

Silopi'de şu ana kadar devlet güçlerinin bombardımanı sonucu yaşamını yitirenlerin isimleri şu şekilde:

Barbaros Mahallesi'nde bulunan evlerinde 20 kişi kaldıkları sırada evlerine top mermisi düşmesi sonucu 30 yaşındaki İsa ve Saadettin Tonguç, 35 yaşındaki Muhyettin Tonguç ve 72 yaşındaki Ahmet Tonguç katledildi. Aynı evde bulunan 3 kişi de yaralandı.

Yine Barbaros Mahallesi'nde başka bir evde bulunan 70 yaşındaki Zülfiye Şalk isimli yaşlı kadın, bombardıman sonucu yaşamını yitirirken, 2 yaşındaki torunu Esra Şalk isimli bebekte ağır yaralandı. 2 yaşındaki Esra kaldırıldığı Batman'daki özel bir hastanede yaşamını yitirdi.
Başak Mahallesi'ndeki evine top mermisi isabet etmesi sonucu 45 yaşında olduğu belirtilen Behiye Erener, ağır yaralandı. Erener, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Başak Mahallesi'nde evlerinin balkonunda oyun oynayan Rahime Sanır (14) askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. Ağabeyi Murat Sanır (17) ise yaralandı.

Aynı gün içerisinde yaşamını yitiren 8 kişinin cenazesi, otopsi yapılmak üzere gün içerisinde Mardin'e gönderilmesi bekleniyor.