YENİLENDİ

Silopi'de Newroz kutlamasına polis saldırdı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde HDP ilçe binası önünde yapılmak istenen Newroz kutlamasına, polis saldırdı.

Silopi’de Newroz kutlamasına yönelik polis saldırısı ardından başlayan çatışmalar sona ererken, aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde "Direnerek kazanacağız" şiarıyla HDP ilçe binası önünde düzenlenen Newroz kutlaması polis saldırdı. Sabah saatlerinde ilçe binasının çevresi çok sayıda zırhlı araçla kuşatılmasına rağmen yurttaşlar, ilçe binası önüne gelerek Newroz’u kutladı.  Özellikle kadınların ve çocukların yöresel kıyafetleriyle katıldığı Newroz kutlamasında renkli görüntüler ortaya çıktı.  Platformdan çalınan direniş ezgileri eşliğinde halay çeken yurttaşlar sık sık “Biji Newroz” sloganı attı.
Yurttaşların halay çektiği sırada polis halka gaz bombası ve tazyikli suyla saldırdı. Polisin kitleye saldırması ile çıkan çatışmalar mahallelerde bir süre devam etti. Polis saldırısı ardından aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Polisin mahallelerden çekilmesi ile çatışmalar sona erdi.

Öte yandan Newroz'a katılması planlanan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Cizre ilçe girişinde bir süre bekletildi. Yüksek'in Silopi'ye varması ardından HDP ilçe binasında basın toplantısı yapması bekleniyor.