Silopi tank atışı altında, mahalleler boşaltılıyor

TSK'nın tankların, hendekleri olmadığı Silopi'de mahalleleri hedef aldı. Kuşatma nedeniyle net bilgilerin alınamadığı ilçede, bir kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Asker, mahalleleri boşaltıyor. İnsanlar saldırıların olmadığı diğer mahallelere geçiyor.

Sıkıyönetimin yeniden ilan edildiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde mahalleler saldırı altında.  Zap ve Barbaros Mahalleleri tankların atışı altında.

İlçede bulunan HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü, Zap Mahallesi'ne yoğun tank atışı yapıldığını söyledi.

Mahallede büyük patlamalar yaşandı.

BİR EV İSABET ALDI

Encü'nün verdiği bilgiye göre, Barbaros Mahallesi'nde bir ev de hedef alındı. Evde yaşayan 1 sivil yaşamını yitirdi, 3 sivil ağır yaralandı.

Encü, "Mahalleler yoğun saldırı alında olduğu için sağlıklı ve net bilgi alamıyoruz. İlk önce Barbaros Mahallesi'nde bir eve isabet eden tank atışı nedeniyle 3 kişinin yaşamını yitirdiği, en az 10 kişinin yaralandığı bilgisi geldi. Aynı yerden son gelen bilgi ise 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin ağır yaralandığı yönünde. Ancak başka evlerde de yaralıların olduğu bilgisi geldi. Fakat net bilgi alamıyoruz" dedi.

EVLER ZORLA BOŞALTILIYOR

Mahallelerin yapılan tank atışlarının ardından zorla boşaltılmaya çalışıldığına dikkat çeken Encü, şunları söyledi: "Şehir tümden boşaltılmaya çalışılıyor. Evlere yapılan top atışları ile insanlar göçe zorlanıyor. Top atışlarının ardından askerler insanları evlerinden çıkartıyor. Silopi'de saldırıya gerekçe yapılacak hendek ve barikatlar yok. Ancak tanklar rastgele evleri tarıyor. Silopi'nin nüfusu iki katına, 200 bine çıktı. Çünkü, Şırnak'taki abluka nedeniyle insanlar Silopi'ye geldi. Tanklarla vurulan mahallelerde bir evde iki aile barınmak zorunda. Şimdi bu insanlar evlerinden zorla çıkartılıyor. Halk daha güvenli bulduğu, ateş altında olmayan mahallelere gidiyor."

AKP'nin şiddet politikasına bir an önce son vermesini isteyen HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, "Eğer bu politikaya son verilmezse, can kayıplarının daha da artacağı endişesini taşıyoruz" dedi.