Silvan’da çatışma başladı

Silvan kırsalında ilan edilen "sokağa çıkma yasağı" genişletildi. Çok sayıda Türk askerinin katılımıyla başlatılan operasyonda çatışma başladı.

Amed’in Silvan ilçesinde 13 köy ve mezrayı kapsayan ‘sokağa çıkma yasağı’nın kapsamı genişletildi. Yasakla birlikte 20'den fazla köy ve mezraya giriş çıkışlar yasaklanırken, bazı köylerde ev baskınları başladı. Son bir haftadır sık sık Malabadi Karakolu'ndan atılan top ve havan atışlarıyla yüzlerce dönümlük ormanlık alanın yakıldığı bölgede bulunan Dêrika Hemê Reşo, Mala Elîkê, Dêrika Miqûrê, Siltêniyê, Xapa, Cîcika, Şevlera, Mala Badê, Ferhend, Kanî Spî, Herşen, Taxikê, Kurbeyt, Baxçe, Sextê, Huseynka, Beynat, Tîrkevank, Mistika, Başimt köy ve mezralarında ilan edilen yasakla birlikte askeri operasyon başlatıldı. Yasağın hemen ardından Derîka Hemê Reşo köyü yakınlarından silah seslerinin yükseldiği öğrenildi.

Yerel kaynaklar, yasak başlamadan önce Batman'dan askerlerin onlarca zırhlı araçla bölgeye getirip konuşlandırıldığını ve bazı köylerde ev baskınlarının yapıldığını bildirdi. Dün akşam saatlerinde başlayan operasyonlara yüzlerce asker, onlarca askeri zırhlı araç katılırken, çevre köylerdeki bazı korucuların da operasyonda yer aldığı öğrenildi. Heron hareketliliğinin yaşandığı bölgede bazı köylerde elektrik ve telefon şebekeleri kesilmiş durumda.