Şırnak’da bombardıman şiddetlendi

Şırnak’ta gece boyu süren bombardımanın ardından sabah saatlerinde çatışmalar iki mahallede şiddetlendi. Daha önce yaralanan bir özel harekatçı daha öldü.

Devletin soykırım saldırılarının 54'üncü gününe girdiği Şırnak’ta yoğun bombardıman ve çatışmalar geceden bu yana aralıksız sürüyor.  Özellikle Bahçelievler, Cumhuriyet, Yeni ve İsmetpaşa mahalleleri başta olmak üzere tüm kent Gümüştepe ve Siirt yolu üzerindeki Sîn û Ber bölgesine konuşlandırılan obüslerle sabaha kadar vuruldu. Bombardıman nedeniyle birçok evde yangın çıktı ve bazı evlerin yıkıldığı görüldü.

Eş zamanlı olarak mahalleler zırhlı araçların üzerine yerleştirilen ağır silahlarla tarandı. Saldırıyla birlikte Bahçelievler, Cumhuriyet ve İsmetpaşa mahallelerine girmeye çalışan devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında yoğun çatışmalar yaşandı.

Gece boyu saldırı altında kalan mahallelerdeki çatışmalar sabah saatleriyle birlikte çatışmanın şiddeti arttı. Çatışmaların sonuçlarına ilişkin henüz net bilgiye ulaşılamazken, gece boyunca çatışma bölgelerine gönderilen çok sayıda ambulansın daha sonra 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na gittiği görüldü.

HAVA HAREKETLİLİĞİ

Kentte hava hareketliliği de yoğunlaşmış durumda. Gece boyunca İnsansız Hava Aracı (İHA) Heronların hareketliliği gözlenirken sabah saatlerinden itibaren ise helikopterlerin kentin kırsal bölgeleri ve Cizre yönüne uçuş yaptığı görülüyor.

1 ÖZEL HAREKATÇI DAHA ÖLDÜ

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Şırnak’ta yaşanan çatışmalarda yaralandığı belirtilen bordo bereli özel harekatçı Engin Şara'nın tedavi gördüğü GATA'da öldüğü açıklandı.