Şırnak, Gever ve Nusaybin’de 29 özel harekatçı öldürüldü

YPS Koordinasyonu, Şırnak, Nusaybin ve Gever’deki direniş, çatışma ve eylemlere ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, 29 özel harekatçının öldürüldüğünü ve 3 YSP savaşçısının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Halkın Sivil Savunma Güçleri olarak ‘faşist ve işgalci Türk ordusu ve Saray çetelerinin saldırıların karşı direnişin devam ettiğini’ belirten YPS, yaşanan çatışmalara ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

ŞIRNAK

Şırnak Merkez: 24 Mart günü Şırnak merkez Gazi paşa mahallesinde saldırı halinde bulunan askerlerle çatışma yaşanmış ve 1 asker öldürülmüştür.

24 Mart günü Cumhuriyet Mahallesindeki ziyaret tepesine konumlanan 1 tank ve 1 kobra tipi zırhlı araca yönelik güçlerimiz bir eylem düzenlemiş, etkili vuruşlar ardından saray çeteleri bu araçlarını geri çekmek zorunda kalmıştır.

24 Mart günü Yeni mahallede yoğun çatışmalar yaşanmaktadır. Bu çatışmaların ayrıntıları daha sonra paylaşılacaktır.

NUSAYBİN

24 Mart günü Nusaybin ilçesi Elika mahalesi İpek yolu tarafında saray çetelerinin konumlandığı bir eve sivil savunma güçlerimiz tarafından yapılan sabotaj eyleminde 6 saray çetesi öldürülmüştür.

24 Mart günü Elika mahallesi civarında hareket halinde bulunan ve mahallelere girmeye çalışan 1 kepçe öz savunma güçlerimizce vurulmuş burada kepçe aracı kullanılamaz hale gelirken 3 saray çetesi de öldürülmüştür.

24 Mart günü Elika mahallesine girmek isteyen saray çetelerine karşı direniş içinde olan güçlerimizin cevap vermesi sonucunda bir çatışma yaşanmış, bu çatışmada 6 saray çetesi öldürülürken 2 saray çetesi de yaralanmıştır.

25 Mart gece saat 00.00'da yine Elika mahallesinde, güçlerimiz saray çetelerinin konumladığı bir noktaya sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 4 saray çetesi ölürken 2'si de yaralanmıştır.

Koçer mahallesinde ise güçlerimizin, saray çeteleri üzerine yaptığı sızma eyleminde 2 JÖH elemanı öldürüldü.

24 Mart'ta yaşanan çatışmalarda 1 savaşçımız kahramanca, büyük bir direniş sergilemiş ve şehit düşmüştür. Şehit savaşçımızın hakkındaki bilgiler daha sonra açıklanacaktır.

GEVER

Gever’in Cumhuriyet, Güngör, Orman, Kışla ve Dıze mahalleleri üzerindeki bombardıman devam etmektedir. Güngör ve Orman mahallelerinde yoğun çatışmalar devam etmektedir. Buna ilişkin bilgiler daha sonra kamuoyu ve halkımız ile paylaşılacaktır.

25 Mart günü güçlerimizin konumlandığı binaya girmeye çalışan saray çeteleri ile mahalleyi koruyan güçlerimiz arasında 26 Mart sabahı saat 5'e kadar çatışma yaşanmıştır. Saray çetelerinin net olarak 7 ölüsü olurken, Cudi Van ve Şervan Amed kod adlı 2 savaşçımız da şehit düşmüştür.