Şırnak’ta 2 özel harekatçı öldürüldü

AKP rejim güçlerinin soykırım saldırılarını sürdürdüğü Şırnak'ta, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan Yeşilyurt Mahallesi’ne sızma girişiminde bulunan askerler ile YPS/YPS-JIN güçleri arasından yaşanan çatışma sonucunda 2 asker öldürüldü.

AKP rejim güçlerinin soykırım saldırılarını sürdürdüğü Şırnak kent merkezinde direniş 6'ncı gününde devam ediyor. Özyönetim direnişinin sergilendiği mahallelerde, direnişi kıramayan devlet güçleri bir yandan kenti bombalamaya devam ederken diğer yandan ise halkı mahallelerden çıkarmaya çalışıyor. Kentin etrafına konuşlandırılan tank, top ve obüslerle aralıksız vurulan kentte bazı evlerde çıkan yangının söndürülmesine ise izin verilmiyor.

Soykırım saldırılarının 6'ncı gününde de kent yoğun bir şekilde bombalanırken, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın hemen bitişiğindeki Yeşilyurt ile Gazipaşa, İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Mahallere giremeyen devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Öte yandan yaşanan çatışmalarda Yenimahalle'de ismi öğrenilemeyen bir gencin hafif şekilde yaralandığı ve tedavisinin mahallede yapıldığı öğrenildi. Özyönetim direnişinin sürdüğü diğer mahallelerden ise sağlık bilgi alınamıyor. Dün gece yapılan top atışları sonucu 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın birinci nizamiye kapısının karşısında bulunan bir binada yangın çıktığı ve yangının itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğü öğrenildi.

Yeşilyurt Mahallesi’nde ise, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan mahalleye sızma girişimde bulunan askerler ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında çatışmalar yeniden şiddetlendi. Çatışmalar sonucunda en az 2 asker ölürken, çok sayıda askerin ise yaralandığı bildirildi. Askerlerin ölmesi üzerine olay yerine gelen çok sayıda ambulans, ölü ve yaralıları alarak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na götürüldü.

İsmetpaşa Mahallesi'nde oturanların bazıları ise HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'i arayarak, devlet güçlerinin mahalleyi boşaltmaları yönünde kendilerini tehdit ettiğini söyledi. Devlet güçlerinin top atışları sonucu birçok evin yıkıldığını, bazı evlerde ise yangın meydana geldiğini belirten mahalle sakinleri, yangına müdahale etmek üzere mahalleye girmek isteyen itfaiye ekiplerinin ise devlet güçleri tarafından engellendiği kaydetti.