Şırnak'ta 3 gündür aralıksız çatışmalar yaşanıyor

Şırnak'ta özyönetim alanlarına yönelik ağır bombardıman ve çatışmalar sürüyor. Bir çok evde yangın çıkarken, İsmetpaşa'da son 3 gündür şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Saray çetelerinin soykırım saldırılarının 21 gündür devam ettiği Şırnak'ta aralıksız bombardıman ve çatışmalar sürüyor. Dün gün boyu ablukanın en ağır saldırısının yaşandığı özyönetim alanlarından İsmenpaşa, Gazipaşa, Dicle, Yeni, Bahçelievler ve Cumhuriyet mahallelerinde çok sayıda eve top, obüs ve havan isabet etti. Kent saatlerce siyah dumanlarla kaplanırken, akşam saatlerinde bir kaç saatliğine duran bombardıman gece saat 02.00 sularında yeniden başladı.

Bombardımanla birlikte mahallelere girmeye çalışan Saray çeteleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Özellikle İsmetpaşa'da yoğunlaşan çatışmalar hala tüm şiddetiyle sürüyor. Cumhuriyet ve Gazipaşa'da bir çok evde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesine ise izin verilmiyor.

Çatışmalarnı yaşandığı bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi. Çatışma bölgesinde çok sayıda ölü ve yaralı özel harekatçının olduğu bildirilirken sayıları hkkında net bilgiye ulaşamadı.

Yerel kaynaklar, ölü ve yaralıların gelen ambulanslarla 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na götürüldüğünü aktardı. Kentte bombardıman ve çatışmalar tüm şiddeti ile devam ediyor.