Şırnak’ta 3 özel harekatçı daha öldürüldü

Şırnak’ın Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İlk bilgilere göre, 3 özel harekatçı öldürüldü.

Devletin soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişinin 10 gündür devam ettiği Şırnak aralıksız bombalanıyor. Dün geceden bu yana aralıksız vurulan kentte gece saatlerinde iki mahalleye girmeye çalışan devlet güçler ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında yoğun çatışmalar yaşandı. İki gündür Uludere’ye giden Çevreyolu üzerine yerleştirilen obüslerle İsmetpaşa, Yenimahalle, Dicle, Cumhuriyet mahalleleri bombalanıyor. Bombardımanlarda çok sayıda evin yandığı görüldü.

Bombardımanla birlikte Dicle ve Cumhuriyet mahallelerine girmeye çalışan devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında gece boyu yoğun çatışmalar yaşandı. Yerel kaynaklar, çatışmalarda en az 3 özel harekatçının öldürüldüğünü bildirdi. Ayrıca geceden bu yana ambulans hareketliliği gözlenirken, sabah saatlerinde 5 ambulans mahallelerden aldığı yaralı özel harekatçıları 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na götürdü. 

Öte yandan dün akşam saatlerinde Cizre yolu üzerinde çok sayıda askeri aracın 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na mühimmat taşıdığı görüldü. Kente yönelik top ve obüslerle bombardıman devam ederken, mahallelerde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.