Şırnak’ta AKP güçleri evleri yakıyor

Cumhuriyet Mahallesi'nde evleri yıkmaya çalışan devlet güçleri ile YPS ve YPS-JIN üyeleri arasında çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Halk direnişinin sürdüğü Şırnak'ta devlet güçleri iş makineleri ve kepçelerle evleri tek tek yıkarak ilerlemeye çalışıyor.

Cumhuriyet Mahallesi'nde evleri yıkmaya çalışan devlet güçleri ile YPS ve YPS JIN üyeleri arasında çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

Şırnak'ta soykırım saldırılarının 4'üncü gününde devlet güçleri, önceden bombardımana tuttuğu evleri tek tek yıkarak ilerlemeye çalışıyor. Devlet güçleri arazisi dağlık olan Şırnak'ın tam üstünde bulunan Çakırsöğüt Jandarma Tugayı ile 23. Jandarma Sınır Tümeni'nde konuşlandırılan tank ve toplarla kent merkezi aralıksız bombalanarak evlerin tek tek yıkılması için hazırlık yapılıyor.

EVLERİ YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR

Yasağın başladığı günden bu yana aralıksız bombalanan mahallelerden Cumhuriyet Mahallesi’ne bu amaçla çok sayıda iş makinesi ve zırhlı kepçe getirildi. Mahallenin üst kısmında kalan maliye konutlarının olduğu bölgedeki evler, iş makineleri ile yıkılmaya başlandı. Mahalledeki yurttaşlardan alınan bilgiye göre, özyönetim alanlarına giremeyen devlet güçleri evleri yıkarak ilerlemeye çalışıyor.

ÇATIŞMA BÖLGESİNE AMBULANS SEVK EDİLDİ

Cumhuriyet Mahallesi'nde evleri yıkmaya çalışan devlet güçleri ile YPS ve YPS-JIN üyeleri arasında çatışma çıktı ve bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Mahallede bulunan siviller evlerin yıkılmaya başlandığı yerde çatışma çıktığını ve o bölgeye çok sayıda askeri ve sivil ambulans sevk edildiğini doğruladı.