Şırnak’ta çatışma ve bombardıman

Şırnak’ta gece boyunca yaşanan şiddetli çatışmalar sabah saatlerinde yerini yeniden bombardımana bıraktı. Devlet güçlerinin Bahçelievler ile İsmetpaşa mahallelerine girme girişimi YPS ve YPS-JIN direnişiyle karşılaştı.

Şırnak’ta 14 Mart'ta "sokağa çıkma yasağı" adı altında başlayan devletin soykırım saldırılarına karşı verilen özyönetim direnişi 53’üncü gününü geride bıraktı. Gece boyu Bahçelievler, İsmetpaşa, Cumhuriyet, Yeni ve Gazipaşa mahallelerinde yoğunlaşan çatışmalar sabah saatlerinde yerini yoğun bombardımana bıraktı.

Bahçelievler Mahallesi'nde dün yoğunlaşan çatışmalarda bir zırhlı kepçenin imha edildiği öğrenilirken, mahalleye giremeyen devlet güçleri sabah saatlerinde yeniden bombardımana başladı. Sêrt (Siirt) Yolu üzerindeki Sîn û Ber bölgesi ile Çakırsöğüt Jandarma Tugayı'na konuşlanan tank ve obüslerle mahalle bombalanıyor.

İsmetpaşa Mahallesi'ne, korucu ailesi Tatarların bulunduğu üst taraf ile mahallenin alt kısmında bulunan Kanika Jêr bölgesinden girmeye çalışan devlet güçleri ile YPS ve YPS-JIN üyeleri arasına yaşanan çatışmalar gece geç saatlere kadar devam etti. Mahalleye giremeyen devlet güçleri sabah saatlerinde ağır silahlarla yoğun bombardımana başladı.

Ayrıca gece boyunca yoğun Heron hareketliliği yaşanırken, sabah saatlerinde de helikopter hareketliliği gözlemleniyor.

Öte yandan kentin Sêrt Yolu üzerindeki sanayi bölgesi ile Cizîr (Cizre) Yolu üzerindeki Şırnak Üniversitesi kampüsü civarında devlet güçlerinin mevziler kazdıkları belirtildi.