Şırnak’ta en az 3 özel harekatçı öldürüldü

Devlet güçlerinin soykırım saldırılarının devam ettiği Şırnak'ta, şiddetli çatışmalarda en az 3 özel harekatçı öldürüldü. Çok sayıda özel harekatçı ise yaralandı.

Devlet güçlerinin soykırım saldırılarının 5'inci gününde devam ettiği Şırnak kent merkezinde şiddetli çatışmalarda en az 3 özel harekatçının öldürüldüğü, çok sayıda özel harekatçının ise yaralandığı bildirildi.

Devlet güçlerinin direniş mahallelerine yönelik tank, top ve obüslerle yaptığı saldırılar devam ederken; yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalar Yeşilyurt, Gazipaşa, İsmetpaşa, Cumhuriyet ve Dicle mahalleleri boyunca yoğunlaştı.

ÖLÜ VE YARALILAR KALDIRILDI

Mahallelere girme girişiminde bulunan devlet güçleri ile YPS ve YPS-JIN üyeleri arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralı ve ölüleri alan ambulansların 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na gittiği görülürken; kent üzerinde ve kırsal kesimlerde yoğun helikopter hareketliliği gözlemlendi.

Kentin etrafına konuşlandırılan tank, top ve obüslerle Bahçelievler, Yeşilyurt, Dicle, Cumhuriyet ve İsmetpaşa mahalleleri aralıksız bir şekilde bombalanıyor.  

Kent geneline yapılan top atışları sonucu başta Bahçelievler, Dicle, Cumhuriyet ve Yeşilyurt mahalleleri olmak üzere birçok evde yangın çıktığı görüldü.