Şırnak'ta halkın seyahatine "özel izin" zorunluluğu

Şırnak'ta soykırım ve darbe uygulamaları sürüyor. Evlerinden ayrılıp başka bir yere gitmek isteyenlere "özel izin" dayatmasında bulunuluyor.

Şırnak'ta 14 Mart Pazartesi gecesinden beri devam eden "sokağa çıkma yasağı" ve kuşatmanın kapsamı genişletiliyor. Devlet güçleri, resmi olarak yasak ilan edilmeyen bölgeleri de kuşatmaya alırken, kentin merkez köyleri ve beldelerden farklı bölgelere seyahat etmek isteyenlere "karakoldan izin alma zorunluluğu" getirildi.

Halk, köy ve beldeden farlı bir yere gitmek istediğinde, karakollara muhtarlıktan aldıkları kimlik bilgileri, gidecekleri araç plakasını verdikten sonra "özel izinle" bulundukları bölgeden ayrılabiliyor. Kentin çıkışında bulunan Balveren beldesi girişinde kurulan ilk arama noktası ile Cizre'ye gidişlerde arama noktalarında halk durdurularak "özel izin" belgesi isteniyor. Şırnak'tan Cizre'ye gidene kadar 9 arama noktasından geçilirken, her arama noktasında, özel harekat polisleri ile askerler tarafından GBT kontrolü yapılıyor. Buradaki araçlar da bagajları ayrıntılı bir şekilde aranıyor.

Devletin, köy veya beldelerine geri dönmek isteyenlere de "özel izin" dayatmasında bulunduğu öğrenildi.