Şırnak’ta öldürülen özel harekatçı sayısı 7’ye yükseldi

Şırnak'ın Dicle ve Gazipaşa mahallelerine girmeye çalışan devlet güçleri ile YPS ve YPS-JIN üyeleri arasında çıkan çatışmalarda 4 özel harekâtçı daha öldürüldü.

Dün geceden bu yana süren çatışmalarda ölen özel harekatçı sayısı 7’ye yükseldi.

Soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişinin 10. günü geride bıraktığı Şırnak'ta saldırı ve çatışmalar yoğunlaştı. Öğlen saatlerinden itibaren Dicle ve Gazipaşa mahallelerine girmeye çalışan devlet güçleri ile YSP ve YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda Dicle Mahallesi'nde 2 özel harekatçı öldürüldü, çok sayıda özel harekatçı ise yaralandı. 

Çatışmaların şiddetlendiği bir başka nokta ise Gazipaşa Mahallesi oldu. Mahalleye sızmaya çalışan devlet güçleri ile YPS ve YPS-JIN üyeleri arasında yaklaşık 2 saat çatışma sürdü. Devlet güçlerinin geri çekildiği çatışmalarda, 2 özel harekatçı öldü, çok sayıda özel harekatçı ise yaralandı. 

Yaralı özel harekatçılar ambulansla 3. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na kaldırıldı. Şırnak'ta dün geceden bu yana süren çatışmalarda öldürülen özel harekatçı sayısı 7'ye yükseldi. 

Mahallelere giremeyen devlet güçleri tank ve obüslerle saldırılarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.