Şırnak’ta özyönetim direnişi 22. gününde

Direnişin 22'nci gününe girdiği Şırnak’ta mahallelere yönelik tank ve obüs atışları sürerken, kente yönelik yoğun askeri sevkiyat dikkat çekiyor.

Devletin soykırım saldırılarına karşı direnişin 22'nci gününe girdiği Şırnak’ta bombardıman ve askeri sevkiyat devam ediyor. Dün gün boyu top ve obüslerle vurulan kentte İsmetpaşa, Dicle, Cumhuriyet ve Gazipaşa mahallelerine girmeye çalışan devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışma bölgesine çok sayıda ambulanslar giderken, ölü ve yaralı sayısı konusunda bilgi edinilemedi.

Akşam saatlerinde itibaren ise çatışmaların şiddeti azalırken, direniş karşısında geri çekilen devlet güçleri, zırhlı araçlarla mahalleleri gece boyu taradı.

Yine gece boyunca İnsansız Hava Araçları’nın kentin üzerinde uçuş yaptığı görülürken, helikopter hareketliliği dikkat çekti.

Sabaha karşı ise özellikle Yeni, Dicle, Cumhuriyet ve İsmetpaşa mahallelerine yönelik top ve obüs atışları başladı. Çok sayıda evde yangın çıktığı görülürken, özyönetim mahalleleri yoğun obüs ve top atışlarına tutuluyor. Mahallelerde yer yer çatışma sesleri yükseliyor.

Öte yandan kente yönelik askeri sevkiyatta sürüyor. Dün gece saatlerinde 30’dan fazla zırhlı araçtan oluşan bir konvoy 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na gitti.