Şırnak'ta özyönetim direnişi 8. gününde sürüyor

Şırnak’ta Saya çetelerinin soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişi 8’ününe girdi. Gece boyunca top ve obüslerle kente yönelik saldırılar nedeniyle birçok ev yıkıldı.

Soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişinin 8 gündür sürdüğü Şırnak’ta çatışmalar sürüyor. Kentte aralıksız süren çatışmalarda mahallelere girmeye çalışan Saray çeteleri YPS-YPS-JIN’in direnişi ile geri püskürtülüyor. Dicle, Yeşilyurt, Bahçelievler, İsmetpaşa, Gazipaşa ve Cumhuriyet mahallelerinde yoğunlaşan çatışmalarda, Saray çeteleri ağır silahlarla evleri yıkarak ilerlemeye çalışıyor.

Dicle Mahallesi’nde bir kişi, evlerin tek tek yıkıldığını ve her türlü silahın kullanıldığını belirterek, “Mahallenin etrafındaki evlerden başlayarak yıkıyorlar. Tank ve toplarla vuruyorlar. Kullanmadıkları silah kalmadı. Yoğun bir bombardıman var” dedi.

8 günlük abluka ve kuşatmaya rağmen mahallelere girmeye çalışan  Saray çeteleri her defasında YPS ve YPS-JIN'nın direnişiyle karşılaşıyor. Kent içerisinde zırhlı araçlardan sık sık “Vur, vur, vur, Türklük aşkına vur” çalınan ırkçı marş ile direniş mahalleleri top atışlarına tutuldu.

Günler önce başlayan yoğun ambulans hareketliliği de devam ederken, bugün de çok sayıda ambulansın 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı yönüne gittiği görüldü.

Kent aralıksız bir şekilde tank, top, obüs ve ağır silahlarla vuruluyor.