Şırnak’ta patlama ve hava hareketliliği

Şırnak'ta gece boyu yaşanan çatışmaların ardından Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde iki büyük patlama meydana geldi. Patlamanın ardından bölgeye ambulans sevk edilirken, gece boyu kentte yaşanan hava hareketliliği dikkat çekti.

Devletin soykırım saldırılarına karşı direnişin 19 gündür sürdüğü Şırnak'ta, son 3 gündür çatışmalar aralıksız sürüyor. Dün gün boyu yaşanan şiddetli çatışmalar ile birlikte, tank ve obüslerle bombardımanın yoğunlaştığı Bahçelievler, Cumhuriyet, Gazipaşa, İsmetpaşa, Yenimahalle ve Dicle mahallelerinde gece boyu silah sesleri yükseldi.

Tanklarla vurulan direniş mahallelerine girmeye çalışan devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Ayrıca gece boyunca Cudi Dağı ve kent semalarında helikopter ve İnsansız Hava Araçlarının (İHA) yoğun hareketliliği de dikkat çekti. Sabahın erken saatlerinde ise Dicle ve Cumhuriyet mahalleleri arasında kalan bölgede iki büyük patlama meydana geldi. Patlamalar ardından 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan çatışma bölgelerine çok sayıda ambulansın sevk edildiği bildirildi. 

Direniş mahallelerine yönelik tank, obüs ve havan saldırıları ile birlikte çatışmalar devam ediyor.