Şırnak'ta saldırı da direniş de devam ediyor

Şırnak'ta tanklarla Bahçelievler Mahallesi, kesintisiz bir şekilde bombalanırken, YPS ve YPS-JIN üyelerinin direnişi de devam ediyor. Gever'de ise zırhlı aracın geçişi sırasında patlama yaşandı.

Şırnak'ta, Bahçelievler ve Dicle başta olmak üzere özyönetim direnişinin sürdüğü mahalleler tank, top, obüs ve ağır silahlarla bombalanıyor.

Özel harekâtçıların karargâhı olarak bilinen Uludere Yolu üzerindeki Gümüştepe'ye konuşlandırılan tank ve obüslerle yapılan top atışları sonucu birçok ev yıkılırken, binalardan siyah dumanlar yükselmeye başladı.

YPS ve YPS-JIN güçlerinin direnişi karşısında mahallelere giremeyen AKP/Saray çeteleri, HDP ve DBP il teşkilatlarının bulunduğu binaya Türk bayrağı asarak, "Vur, vur, vur, Türklük aşkına vur" ırkçı marşları eşliğinde saldırılarına devam ediyor..

Kente yönelik yoğun saldırılar devam ederken YPS ve YPS-JIN üyelerinin direnişi de devam ediyor. 

GEVER'DE ZIRHLI ARACIN GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA

Öte yandan Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sabah saatlerinde Güngör, Cumhuriyet, Orman, Mezarlık, Eski Kışla ve Dize mahallelerine yönelik başlatılan bombardıman sürerken, Eski Kışla Mahallesi girişinde zırhlı bir aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada Ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Patlama sonrasında bombardıman Eski Kışla ile Güngör mahallelerinin girişlerinde yoğunlaştı.