Şırnak’ta saldırı, direniş ve sevkiyat sürüyor

Şırnak’ta soykırım saldırılarının 20’inci gününde de kente yönelik bombardıman devam ediyor. Bombardımanda birçok evin ve dini mekanın zarar gördüğü öğrenilirken, kente yönelik askeri sevkiyat devam ediyor.

Devlet güçlerinin soykırım saldırılarının 20’nci gününde devam ettiği Şırnak’ta dün gece boyunca özyönetim direnişinin olduğu mahalleler ağır bombardımana tutuldu. Mahallelere girme teşebbüsleri başarısızlıkla sonuçlanan AKP güçleri, Çevreyolu, özel harekatçıların merkezi Gümüştepe, Çakırsöğüt Jandarma Tugayı ve Siirt yolu üzerindeki Sîn û Ber bölgesine yerleştirdikleri tank, top ve obüslerle kenti aralıksız bir şekilde bombardımana tuttu. Bombardımana tutulan Cumhuriyet, İsmetpaşa, Gazipaşa, Dicle ve Bahçelievler mahallerinde yer yer şiddetli çatışmalar yaşandı.

Hendek ve barikatların olmadığı Şehr-i Nuh (Ömerköy) mahallesinde de tank atışları sonucu birçok evin yandığı öğrenildi. Mahallede kalanlardan alınan bilgilere göre, devlet güçlerinin saldırıları sonucu aralarında Şükrü Geliş Kur’an Kursu’nun da bulunduğu birçok ev küle döndü. Dün de yapılan top atışları sonucu İsmetpaşa Mahallesi’ndeki Büyük Cami havaya uçurulmuştu.

Öte yandan kente yönelik askeri sevkiyat devam ederken, dün gece Cizre yönünden gelen yaklaşık 30 araçlık askeri konvoyun 23. Jandarma Sınır tümen Komutanlığı’na doğru gittiği görüldü.

Ağır silahlarla kente yapılan bombardıman devam ederken, Gazipaşa Mahallesi ve Ömer Kabak Meydanı civarında yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor.