Şırnak'ta Saray çetelerinin girdiği ev havaya uçuruldu

Şırnak'ta Saray çetelerinin sabah saatlerinde girdiği bir evde patlama yaşandı. Çöken binanın enkazında ölü ve yaralı Saray çetelerinin olduğu belirtildi.



Şırnak'a yönelik başlatılan soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişi 56'ncı gününde devam ediyor. Gece boyu Yeni ve Bahçelievler mahalleleri tank, obüs ve toplarla bombalandı. Bombalanan iki mahalle ve İsmetpaşa ile Cumhuriyet mahallelerinde ise şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Zırhlı araçların üzerine yerleştirilen ağır silahlarla aralıksız taranan mahallelere yönelik saldırılar devam ederken, sabah saat 05.00 sularında Bahçelievler Mahallesi'nde bir binaya özel harekatçıların girdiği sırada patlama yaşandı. 

Yerel kaynaklar, Saray çetelerinin karargah olarak kullanmak için girdiği evin YPS/YPS-JIN üyeleri tarafından patlatılmasıyla çöken binanın enkazında özel harekatçıların kaldığını ifade etti.

Bölgeye Şırnak Askeri Hastanesi'nde çok sayıda ambulans gönderilirken, yaralıların ambulanslarla bölgeden alındığı kaydedildi.

Binadaki patlamanın ardından girdikleri alandan geri çekilen Saray çeteleri, mahalleyi aralıksız şekilde obüslerle vurmaya başladı ve çok sayıda evde yangın çıktı. Yine mahalle çevresinde devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Kentte Yeni, Cumhuriyet ve İsmetpaşa mahalleleri de yoğun şekilde bombalanıyor. Özellikle Yeni Mahalleye yönelik obüslerle iki gündür bombardıman gerçekleştirilirken, söz konusu mahallelerdeki çatışmalarda sürüyor. 

Şırnak üzerinde İHA ve helikopter hareketliliği ise devam ediyor.