Şırnak'ta şiddetli çatışma yaşanıyor

Şırnak'ta hendek ve barikatların olmadığı Vakıfkent, Tekser, Gündoğdu ve Ömer Kabak Meydanı'nda şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmaların ardından özyönetim direnişinin olduğu mahalleler bombardımana tutuluyor.

AKP çetelerinin soykırım saldırılarının 10'uncu gününde devam ettiği Şırnak'ta gece boyu devam eden obüs ve havan saldırılarının ardından sabah saatlerinde yaşanan sessizliği hendek ve barikatların olmadığı mahallelerde yaşanan çatışmalar bozdu. Şırnak'ta hendek ve barikatların olmadığı Tekser, Vakıfkent ile Gündoğdu mahalleleri ile Ömer Kabak Meydanı ve İsmetpaşa Mahallesi'nde şiddetli çatışmalar yaşandı.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na yakın bölgede yaşanan şiddetli çatışmaların ardından mahalleler yeniden tank, obüs, havan ve ağır silahlarla bombalanmaya başlandı. Cumhuriyet, Yenimahalle, Bahçelievler, Dicle ve İsmetpaşa mahalleleri yoğun bir şekilde bombardımana tutuluyor. Çatışmaların ardından çok sayıda ambulansın 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na gittiği görüldü.

Öte yandan Vakıfkent Mahallesi'nde yaşayan yurttaşların AKP çeteleri tarafından mahalleden çıkarılmaya başlandığı öğrenildi. Mahalledeki halktan alınan bilgiye göre Vakıfkent Mezarlığı'nın bulunduğu bölgeye tankların yerleştirileceği gerekçesiyle mahallelerden çıkarılmak istendikleri kaydedildi.