Şırnak’ta şiddetli çatışmalar

Devlet saldırılarına karşı özyönetim direnişinin 7 gündür sürdüğü Şırnak'ta yaşanan çatışmalarda, YPS-JIN üyesi Gurbet Kaya (Jiyan Amargi) yaşamını yitirdi.

Soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişinin 7 gündür sürdüğü Şırnak'ta çatışmalar sürüyor. Kentte aralıksız süren çatışmalarda mahallelere girmeye çalışan devlet güçleri YPS/YPS-JIN'in direnişi ile geri püskürtülüyor. 

Dün gece boyu top ve obüs atışlarına tutulan Yeşilyurt, Gazipaşa, Dicle, Cumhuriyet, İsmetpaşa ve Bahçelievler mahallelerinde birçok evde yangın meydana geldi. Ayrıca mahalleler zırhlı araçlardan atılan bomba atarlarla tarandı. Mahallelere yönelik saldırılara YPS/YPS-JIN üyelerinin direnişle karşılık vermesiyle Yeşilyurt ve Dicle mahallelerde şiddetli çatışmalar yaşandı. 

AMBULANS HAREKETLİLİĞİ 

Özyönetim direnişinin sergilendiği mahallelere yönelik tank, top ve obüslerle yapılan saldırılar devam ederken, Yeşilyurt, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerindeki şiddetli çatışmalar da sürüyor. Çatışmalarda ölü ve yaralı özel harekatçıların olduğu bildirilirken, sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda ambulansın 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na doğru gittiği görüldü. 

GURBET KAYA YAŞAMINI YİTİRDİ 

YPS/YPS-JIN Genel Koordinasyonu tarafından kentte süren çatışmalara ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Dicle Mahallesi'ne yönelik devlet saldırılarıyla başlayan çatışmalarda Gurbet Kaya (Jiyan Amargi) adlı kadın direnişçinin yaşamını yitirdiği açıklandı. 

YPS/YPS-JIN Genel Koordinasyonu yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verildi: "Dicle Mahallesi'ne yoğun bir yönelim olmaktadır. Mahalle, tank ve havanlarla vurulmaktadır. Evlerin duvarlarını delerek ilerlemek isteyen çetelerle direniş birliklerimiz arasında çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalarda bir YPS-JIN savaşçımız şehit düşmüştür. Dicle ve Muşilli Mahallesi'ndeki çatışmaların ayrıntılı bilgiler daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır. YPS-JIN savaşçımızın sicili şöyledir: Jiyan Amargi / Gurbet Kaya / Anne: Feyruze Baba: Mehmet Beşir / 1995 İstanbul doğumlu / 2014 katılımlı."