Şırnak'ta şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Şırnak'ın özyönetim direnişinin olduğu mahalleleri aralıksız şekilde top atışlarına tutulurken, YPS ve YPS-JIN üyelerinin direnişi sürüyor.

Soykırım saldırılarının sürdüğü kent merkezinde dün geceden bu yana yaşanan şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Kentin Yeşilyurt, Gazipaşa, İsmetpaşa, Dicle ve Bahçelievler mahallelerine yönelik top atışları sürerken, devlet kurumlarına yerleştirilen özel harekat polislerinin mahallelere saldırmasıyla birlikte yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Yasağın ilk gününden bu yana şiddetli çatışmaların yaşandığı Yeşilyurt Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde yoğunlaşan çatışmalar aralıksız devam etti. Mahalleye yönelik tank ve top atışları devam ederken, mahallede şiddetli bir patlama meydana geldi.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın bitişiğindeki mahalleye girmeye çalışan devlet güçleri ile YPS ve YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

İnsansız hava araçları (İHA) eşliğinde yapılan saldırılarda ölü ve yaralı olup olmadığı konusunda bilgi edinilemedi.

Öte yandan sabah saatlerinde Dicle ile Bahçelievler mahallelerine de yoğun top atışları yapıldı.

Yapılan top atışları sonucu Bahçelievler Mahallesi'nin farklı noktalarında evlerin yandığı ve dumanların yükseldiği görüldü.

Sabah erken saatlerde ise iki ambulans zırhlı araçlar eşliğinde 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na gitti.

Ayrıca kente yapılan sevkiyat da devam ediyor. Saray çeteleri, hendek ve barikatların olmadığı mahallere de saldırılarını sürdürerek, mahallelerde hakim binalara konuşlanmaya devam ediyor.