Şırnak’ta top atışları devam ediyor

Şırnak'ın Gündoğdu Mahallesi'ndeki yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Kuşatma altında bulunan Dicle Mahallesi'ne yönelik yapılan top atışları sonucu ise bazı evlerde yangın çıktı.

Devlet güçlerinin soykırım saldırılarının sürdüğü Şırnak kent merkezinde hendek ve barikatların olmadığı Gündoğdu Mahallesi'ndeki kimi yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Mahallede bulunan yurttaşlardan alınan bilgilere göre, başta İstiklal İlköğretim Okulu ve İdris Demir isimli bir yurttaşa ait bina ile mahalledeki kimi yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Mahalle sakinleri, evlerinin perdelerini araladıkları sırada keskin nişancıların kendilerine ateş açtığını ve evlerinin içinde dahi rahat hareket edemediklerini kaydetti. 

Günlerdir saldırı altında bulunan mahallelerden biri olan Dicle Mahallesi'ne dönük ise top atışlarına devam edildi. Yapılan bu saldırılar sonucu kimi evlerde yangın çıktı.

Yangına müdahale etmek üzere mahalleye girmeye çalışan Şırnak Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerine de saatler sonra izin verildi. 

Soykırım saldırılarının sürdürüldüğü kente dün gece de yaklaşık 25 araçlık askeri sevkiyat yapıldı. Cizre yönünden gelen askeri konvoy 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na gitti.