Siyasi soykırım operasyonları : Çukurca’da 30 gözaltı

Çukurca'ya bağlı 2 köy ve 3 mezrada sokağa çıkma yasakları devam ederken, yapılan ev baskınlarında aralarında DBP İl Genel Meclis üyesi Abdullah Ölmez’in de olduğu 30 dolayında kişi gözaltına alındı.

Saray çetelerinin siyasi soykırım operasyonları kapsamında Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı 2 köy ve 3 mezrada sokağa çıkma yasakları devam ederken, yapılan ev baskınlarında aralarında DBP İl Genel Meclis üyesi Abdullah Ölmez’in de olduğu 30 dolayında kişi gözaltına alındı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Aşût ve Gêman köyü ile Mêrgan, Minyaniş ve Zawîte mezralarında "sokağa çıkma yasağı" adı altında kuşatma ve saldırılar sürüyor. Yerleşim yerlerine giriş ve çıkışlar askerlerce zırhlı araçlar ile kapatılırken, köylerdeki asker araması devam ediyor. Köylülerin evlerine baskın düzenleyen askerlerin, Zawîte, Aşût ve Minyaniş köylerinde, aralarında DBP İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Ölmez'in de bulunduğu 30'a yakın kişi gözaltına aldığı öğrenildi. 

Minyaniş ve Zawîte köylerinde yüzlerce asker ile halen ev baskınlarının devam ettiğini aktaran yerel kaynaklar, gözaltına alınanların sayısının artabileceğini belirtti. 

Öte yandan Gêman ile Minyaniş köyleri arasında kalan bölgede ara ara top sesleri ve birkaç noktadan da dumanlar yükseliyor. Yine, Çelê İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan, yasak ilan edilen köylere askeri sevkiyat gerçekleştirildi.