Siyasi soykırım operasyonları: Kardeşlerini katledip kendisini gözaltına aldılar

Kürt halkının direnişini kıramayan AKP'nin siyasi soykırım operasyonları sürüyor.

Şırnak, Dersim ve Hakkari'de, aralarında kardeşleri katledilen birinin de olduğu 9 kişi gözaltına alındı. Polislerin baskın sırasında bir evdeki hastaları da darp ettiği öğrenildi.

ŞIRNAK 

Cizre'de devlet güçlerinin soykırım saldırılarında 2 kardeşi katledilen Abdurrahman Özdal'ın Yasef Mahallesi'nde bulunan evi özel harekat polisleri tarafından basıldı. Özdal, evdeki aramanın ardından gözaltına alınarak Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

DERSİM

Dersim'in Moğoltay Mahallesi'nde ev baskınları yapıldı. Baskınlarda Ali Asker Pamukçu gözaltına alındı. Nazımiye ilçesine bağlı Değirmendere köyünde Cahit Taşdelen, Turna Yolu köyünden ise Zeynel Özdemir isimli kişiler gözaltına alındı.

Pamukçu'nun İl Emniyet'e, Taşdelen ve Özdemir'in ise Nazimiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

HAKKARİ

Hakkari merkeze bağlı Sümbül, Pehlivan, Keklikpınar, Bağlar ve Bulak mahallelerinde bulunan evlere yapılan polis baskınlarında 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Hamza Sayın, Basri Özkan, Azad Timur, Vedat Akar ve Evliya Engin İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Hakkari Adliyesi'ne sevk edildi. 

Öte yandan Bağlar Mahallesi'nde Musa Akar adlı kişinin evine yapılan baskında alt katta kiracı olarak ikamet eden Lokman Öztürk (43) adlı kişinin evi de izinsiz olarak arandı. Polislerin evde bulunan ve çoğunluğu hasta olan aile üyelerini de darp ettiği öğrenildi.