Süleymaniye valisi istifa etti

Süleymaniye valisi Serdar Qadir düzenlediği basın toplantısı ile valilik görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Serdar Qadır; “Yetkiler oldukça kısıtlı, görevlendirme ve görevden alma yapamıyoruz” dedi.

Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde valilik binasında yapılan basın açıklamasını Kaymakam Awat Mihemed ve Süleymaniye Meclis Başkanı Azad Heme Emin ile birlikte yapan Serdar Qadır, bir çok sorun olduğunu ve bu sorunların çözümü için adıma atamadıklarını dile getirdi.

Basın açıklamasına Kaymakam ve Meclis başkanına görevde bulunduğu süre zarfında kendisine destek oldukları için teşekkür ederek başlayan Qadır; “yarın istifa mektubumu Süleymaniye Vilayet Meclisine vereceğim. İstifa sebebimin başında yakın zamanda bir çok konuda sorunları aşmak için projeler hazırlayarak Bakanlar Kuruluna ve ilgili makamlara sunduk. Özellikle Çemçemal ilçesi ve Şorış nahiyesinin su sorunlarının acil çözüme kavuşturulması için çalışma yapılmasına dair. Bunların dışında benim Süleymaniye valisi olarak görevlilerin değiştirilmesine yönelik hiçbir yetkim yok. Siyasi çevreler bu konuda bizim yerimize karar alıyorlar. Bu şartlarda ben Serdar Qadır olarak şu andan itibaren görevlerimden istifa ettiğimi ve sade bir vatandaş olduğumu açıklıyorum” dedi.

Basın açıklamasında hazır bulunan Kaymakan Awat Mihemed ve Meclis Başkanı Azad Heme Emin sorulan sorular üzerine, bu istifa ile alakalı olarak kendileri ile her hangi bir görüş alış verişi veya tartışma yaşanmadığını belirttiler.