Suikast eylemlerinde 7 asker öldürüldü

HPG, gerilla güçlerinin suikast eylemleri sonucunda 7 askerin öldüğünü duyurdu.

HPG, Şırnak’ın Uludere ve Hakkari’nin Yüksekova ve Çukurca ilçesi kırsalında gerçekleştirilen eylemlerde 7 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre 23 Nisan günü öğle saatlerinde Şırnak’ın Besta alanına bağlı Givara tepesinde konumlu Türk askeri birliklerine yönelik suikast eyleminde 3 asker öldürüldü.

28 Nisan günü de yine Besta alanındaki Şehit Dilşêr tepesi sırtında konumlu askerlere yönelik gerillalar eylem gerçekleştirirken buradaki ölü ve yaralı sayısı ise netleştirilemedi.

YÜKSEKOVA’DA 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçesine bağlı Oremar alanındaki Şehit Rahime tepesinde bulunan askeri birliğe yönelik suikast eyleminde de 3 asker öldürüldü. Eş zamanlı olarak çevredeki ağır silah mevzileri de gerillalar tarafından hedeflenirken bu eylemde de Türk ordusunun kayıpları olduğu bildirildi.

ÇUKURCA’DA BİR ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Çukurca’da ise Tepê Ortê karakoluna yönelik gerçekleştirilen suikast eyleminde de 1 asker öldürüldü. Eylemden sonra Türk ordusu Latê Kewa ve Tepê Sor alanlarını obüs ve havanlarla bombaladı.