SUK’a bağlı çete grupların Şêx Meqsûd’a saldırıları sürüyor

YPG Basın Merkezi, SUK bünyesinde faaliyet yürüten çete gruplarının Halep’in Şêx Meqsûd Mahallesi’ne yönelik düzenlediği ortak saldırıların devam ettiğini belirtti.

Çete grupların 7 Temmuz günü saat 19.00 ve 8 Temmuz 01.00 saatleri arasında mahalleye cehennem ve havan toplarıyla saldırı düzenlediğini kaydeden YPG Basın Merkezi açıklamasında şunlara dikkat çekti: “Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16'an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suriye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.

Çete grupları 7 Temmuz günü saat 19.00 ve 8 Temmuz 01.00 saatleri arasında Şêx Meqsûd mahallesine cehennem ve havan toplarıyla saldırı düzenlemiştir. Çeteler aynı saatlerde Muhaberat Caddesi bölgesinden Şêx Meqsûd mahallesine yönelik bir saldırı da düzenlemiştir. Saldırıya karşılık veren güçlerimiz bu alanda 3 çete üyesi öldürmüştür.

ÇETELERİN SALDIRILARINA SERT KARŞILIK VERİLDİ

8 Temmuz günü sabah saat 05.00'da ise çete grupları Seken Şebab ve Cendol yolundan mahalleye yönelik saldırı başlatmıştır. Güçlerimizin sert karşılık verdiği bu saldırılar ardından alanda çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalar sonucunda Seken Şebab bölgesinde çetelere ait askeri bir araç darbelenmiş ve tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüştür. Cendol yolu üzerinden gelişen saldırıda da güçlerimiz askeri bir araç darbelemiştir. Bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.

DAIŞ çeteleri 7 Temmuz günü sabah saatlerinde Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının güneydoğusunda bulunan Kadriyê köyü ve çevresine yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Çeteler eşzamanlı olarak bölgeyi yoğun top atışına tutmuştur. Saldırıya müdahale eden güçlerimiz ile çete grupları arasında bu bölgede şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalar esnasında güçlerimiz çetelere ait Drone tipi bir keşif uçağı düşürmüştür. Yine çetelere ait doçka yüklü bir araç da imha edilmiştir.

19 ÇETE ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bu çatışmalarda tespit edilebilen 19 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz 11 çete cenazesiyle birlikte 6 adet kalaşnikof, 1 adet BKC, 1 adet B7 roketatar ve bu silahlara ait çok sayıda cephane ele geçirmiştir.

Çete saldırılarının püskürtülmesi için cansiperane çarpışan 1 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

DAIŞ çetelerinin Eyn Îsa kasabasının batısında yer alan Hepsawî köyüne yönelik düzenlediği saldırı da güçlerimiz tarafından boşa çıkarılmıştır.

7 Temmuz günü DAIŞ çeteleri Aşağı Cerablus'taki mevziilerinden Kobanê'nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.”