Sur’da şiddetli patlamalar

Sur'a yönelik saldırılar 94'ncü gününde devam ediyor. İlçeden ard arda şiddetli patlama sesleri yükseliyor.

Amed’in Sur ilçesine yönelik girişilen kuşatma 94'ncü gününe girdi. Hala sivillerin bulunduğu yasaklı mahallelere yönelik özellikle dünden bu yana girişilen yoğun saldırılar nedeniyle, ilçeden patlama sesleri gökyüzünden ise siyah dumanlar eksik olmuyor.

Mahallelere yönelik gece saatlerinde yoğunluğu biraz daha düşen saldırılar, sabah erken saatlerden itibaren yeniden şiddetlendi.

Saldırı altındaki ilçeden önceki gece, aralarında 4 aylık Elif Su ve annesi Seda Su'nun da aralarında bulunduğu 11 kişi ambulansların bekletildiği noktaya ulaşmayı başarmıştı. Aralarındaki yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, Elif Su ve annesi ile birlikte diğer kişiler ise Emniyet'e götürülmüştü. 

Kimi avukatların bu yönlü girişimlerine rağmen gözaltında tutulan sivillerle görüşülemedi.

Dün ise HDP Milletvekili Nursel Aydoğan'ın verdiği bilgilere göre gün boyunca 32 sivil yoğun bombardıman saldırı altında ambulanslara ulaşmaya çalıştı. Aralarında ismi öğrenilemeyen biri, devlet güçlerince o anlarda açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren kimliği henüz öğrenilemeyen kişiye ait cenazenin Gaiz Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı. Morgda bekletilen cenaze için henüz yakınları tarafından bir başvuru yapılmadığı öğrenildi.

Gözaltına alınan diğer siviller ise sorgulanmak üzere yine Emniyet'e götürüldü.