Sur halkı: Yıkım kararı siyasidir, direneceğiz

Sur'da evleri yıkılmak istenen aileler yıkım kararına karşı direneceklerini söylüyor.

Sur’da evleri yıkılmak istenen aileler, yıkım ve boşaltma kararının siyasi olduğunu belirterek, AKP ve Erdoğan iktidarına teslim olmayacaklarını söyledi.

AKP ve Erdoğan iktidarının evleri yıkarak boşaltmak istediği Sur’da yaşayan aileler, AKP ve Erdoğan iktidarının kendilerini teslim alamadığı için göçertmek istediğini ancak direneceklerini söylüyor. Sur’da yaşayan Fesih Yılmaz, Mehmet Yıldız, Ayşe Aydın ve Türkan Umur, evlerinin yıkılması durumunda yaşayabilecekleri başka bir yer olmadığını söyleyerek, gerekirse çadırda yaşayacaklarını ve Sur’u terk etmeyeceklerini kaydediyor.

‘DİRENDİĞİMİZ İÇİN SÜRMEK İSTİYORLAR’

Fırıncılık yaparak geçimini sağlayan Fesih Yılmaz, 26 yıldır evinin ve işyerinin Sur’da olduğunu belirterek “Evlerimizi 50- 60 milyar karşılığında alarak bize 500-600 milyara satmak istiyorlar” diyor.  

Devletin, kendilerinin bu ücretleri ödeyemeyeceklerini bildiğini belirten Yılmaz, amacın kendilerini Sur’dan sürmek olduğunu kaydetti. Yılmaz, şöyle devam etti: “Ben iki çocuk okutuyorum, biri üniversite de, şimdi buraları yıkarlarsa ben nerede yaşayacağım? Çocuklarımı nasıl okutacağım? Biz bu zulmü kabul etmiyoruz, sonuna kadar direneceğiz, başarılı olmak için birlikte olmalı, ortak hareket etmeliyiz.”

‘BU DEVLET YAKAMIZI BIRAKSIN’

Türkan Umur, kökünün Sur’da olduğunu belirterek ”Biz Sur’da doğduk, burada büyüdük, çocuklarımız burada doğdu, gidecek başka yerimiz yok. Bu devlet bizden ne istiyor? Yakamızı bıraksınlar, bizi sindiremezler, bizi evlerimize el koyarak, gasp ederek teslim alamazlar” dedi.

Umur, devletin zaten Sur’da büyük bir savaş suçu ve yıkıma imza attığını, bununla da yetinmeyerek kendilerini cezalandırmaya ve suç işlemeye devam ettiğini de ekledi.

‘ÇADIR AÇARIM YİNE DE TERK ETMEM’

Evlerinin yıkılması durumunda gidecekleri bir yerleri olmadığını dile getiren Ayşe Aydın, yıkım olursa eşyalarını bir çadıra koyarak Sur’da yaşayacağını söyledi. Kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını söyleyen Aydın, Sur halkına çağrı da bulunarak “Birlikte direnelim, bizim birlikteliğimiz ve dayanışmamız olmadan bu saldırı ve yıkımın üstesinden gelemeyiz” diye konuştu.

‘BU KARAR SİYASİDİR’

Mehmet Yıldız, Sur halkının yoksul olduğunu ancak devlet güçlerinin vahşetine karşı sonuna kadar direndiğini belirterek, devletin direnişi kıramadığı için Sur halkını yıkımla cezalandırmak istediğini vurguladı. Yıkım kararının siyasi olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Madem karar siyasidir, biz de sonuna kadar direneceğiz ve teslim olmayacağız, Sur’u terk etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.