Suriye krizi: Putin, Merkel, Hollande ve Cameron görüşecek

Britanya Başbakanı David Cameron’un Alman Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yapacağı bildirildi.

İngiliz hükümetinin bir sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre Cuma günü yapılacak telefon görüşmelerinde Suriye krizi ele alınacak.

Açıklamada, “Yarın Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya’nın, Başkan Putin’e ateşkesin sürmesi ve gerçek bir siyasi geçiş sürecinin yolunun açılmasına ihtiyacımızın olduğunu açık bir şekilde söylemek amacıyla birleşik bir cephe kurulması için fırsat sunacak” denildi.

ABD ve Rusya’nın gözetimindeki ateşkes 27 Şubat günü Suriye’de hayata geçirildi. Taraflar ateşkesin onlarca kez ihlal edildiğini söyledi.

İngiliz Başbakanı David Cameron, Çarşamba günü yaptığı bir açıklamada ateşkesin kusurlu oluğunu ama bir ilerlemeyi ifade ettiğini belirtti.

Cameron, “Tüm gruplar düşmanlıklara son verilmesi anlaşmasında temsilini bulmuyor ama ılımlı gruplara yönelik saldırıları artık görmüyoruz. Bu iyi bir şeydir” dedi.