Tecride dikkat çekmek için Kerkük'te nöbet eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı Kerkük’te nöbet başlıyor.

Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla 5-6 Mayıs tarihlerinde Kerkük'te başlatılacak nöbet eylemine ilişkin konuşan Tevgera Azadî Kerkük Bölgesi Meclis üyesi Ömer Heci Hisên, eyleme katılım çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek amacıyla 5-6 Mayıs tarihlerinde Kerkük'te çadır kurulacak. Kerkük Kalesi Parkı'nda çadır kurulmasından sonra Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek için nöbet eylemi başlatılacak.

Eyleme ilişkin ANF'ye konuşan Tevgera Azadî Kerkük Bölgesi Meclis üyesi Ömer Heci Hisên, Öcalan üzerinde iki yıldır ağırlaştırılmış tecridin sürdüğünü hatırlatarak, bu duruma dikkat çekmek için böyle bir eylem başlattıklarını söyledi.

Eylemin 5 Mayıs günü saat 09.00'da başlayacağını söyleyen Hisên, Kerkük halklarına eyleme destek verme çağrısında bulunarak "Eylemimiz iki gün sürecek. 5-6 Mayıs tarihlerinde iki gün boyunca sabah saat 09.00'da başlayacak olan nöbet eylemi, akşamları saat 18.00'a kadar devam edecek. Kerkük halklarına Serok Apo üzerindeki tecride dikkat çekmek için eyleme katılma çağrısında bulunuyoruz. Bu eyleme destek vermek demokrasi, özgürlük ve barış istemektir" dedi.

Bakûr, Başûr ve Rojava Kürdistanı'na yapılan saldırılar arasında hiçbir farkın olmadığını dile getiren Hisên, bu eylemle demokratik ulus ve demokratik toplum felsefesine sahip çıkılacağını dile getirdi. Hisên "Önder Öcalan üzerindeki tecrite dikkat çekmek ve özgürlüğünü haykırmak için tüm halkımızı eyleme katılmaya davet ediyoruz" çağrısında bulundu.