Terolar'daki direniş çadırı Valilik talimatıyla bir kez daha yerinden söküldü

Terolar’da inşa edilmesi planlanan AFAD kampına karşı 25 Mart'tan bu yana çadır eylemi ile süren direniş devam ederken, bu sabah bir kez daha Maraş Valiliği'nin talimatıyla direniş çadırı askerlerce yerinden söküldü.

Maraş'ın Terolar bölgesindeki Alevi köylerinin olduğu bölgeye AKP/Saray tarafından AFAD eliyle yapılmak istenen ve çetelerin yerleştirileceği kampa karşı başlatılan direniş kapsamında kurulan çadır bir kez daha Valilik talimatıyla zorla askerlerce kaldırıldı. Maraş'ta Kızılbaş Alevilerin yaşadığı Aşağı Terolar Sivricehöyük Köyü sınırındaki köylülerin mera alınanda yapımına başlanan ve Alevilerin ise 25 Mart'tan bu yana çadır açarak başlattıkları direnişi aralıksız sürdürüyordu. Aşağı Terolar Cemevi bahçesinde bulunan direniş çadırı, bu sabah Maraş Valiliği tarafından verilen talimat ile zırhlı araçlar ile gelen onlarca asker tarafından zorla yerinden söküldü.

Çadırın söküldüğü sırada askerlere engel almaya çalışan köylüler ise engellenerek, askerlerce çadır alanına bırakılmadı. Alevi köylüler, yapılan zorbalığa karşı "Her yer Terolar her yer direniş" sloganları atarak tepkisini dile getirdi. AFAD kampını istemeyen ve göçertme politikası olarak gören Terolular, yaklaşık 5 aydır yapılmak istenen kampa karşı direnişlerini sürdürüyor.

Direnişi kırmak ve oluşan tepkiyi gizlemek adına ise Maraş Valiliği tarafından Terolar bölge halkı yalnızlaştırılmak ve sindirilmek isteniyor. Maraş Valiliği bu doğrultuda bölgeye gazetecilerin de gidişi askerlerce yolda kurulan arama noktalarında durdurularak Terolar'a geçişlerine izin verilmiyor. Çadırlar bu sabah saat 05.00 sularında zorla sökülen Terolular, AFAD kampı istemediklerini ve direnişlerini sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini dile getirdi.

...