Türk ordusu Besta ve Kato’da saplandı

Türk ordusu 13 gündür Şırnak’ın Besta ve Kato dağlarında yürüttüğü operasyonda saplandı.

Yerel kaynakların dihaber’e aktardığı bilgilere göre, halen kış koşullarının yaşandığı bölgedeki operasyonlarda askerler geri çekilmede zorlanıyor, korucular da dönmek istiyor.

Şırnak merkez ve Silopi, Beytüşşebap ile Uludere ilçelerinde bulunan Besta, Kato Jîrka, Kato Marinos, Heftanin, Metina, Cudi ve Gabar bölgeleri kırsalında 18 Nisan tarihinde başlatılan eş zamanlı operasyonlar devam ediyor. 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel tarafından yürütülen operasyonlara 3 bini aşkın asker ile 200’e yakın köy korucusu katılıyor.  Operasyonlar için askeri sevkiyat devam ediyor.

TAKVİYE SÜRÜYOR

Sık sık sıcak temasın yaşandığı bölgelerde devam eden operasyonlar için son günlerde İdil ilçesinde bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı’na kargo uçakları ile çok sayıda Jandarma Özel Harekat (JÖH) timi getirildi. 23’üncü Jandarma Tümen Komutanlığı’na sevk edilen JÖH’lerin yanı sıra bölgedeki operasyonlar için birçok askeri helikopterin de getirildiği belirtildi. Yine operasyonlara katılması için sınır hattında bulunan birçok korucuya emir verildiği; fakat korucuların kabul etmediği öğrenildi.

GERİ ÇEKİLME ZORLAŞTI!

Operasyonların başlaması ile birlikte valilik tarafından bölgelere giriş ve çıkışların tamamen kapatılması ve sivillere yasaklanmasından kaynaklı sağlıklı bir bilgi elde edinilemiyor. Fakat bölgeye yakın noktalarda bulunan bazı kaynaklar, karların erimediği noktalarda gerçekleşen operasyonlara katılan bazı korucuların geri dönmek istediğini aktardı. Aynı kaynaklar, yine özellikle operasyonların yoğun yaşandığı Kato Jîrka ve Besta bölgelerinde birçok askerin, keskin nişancı atışlarından ve pusuya düşürülme riskine karşın geri çekilmede zorlandığını ileri sürdü.

Her iki bölge halen çevre karakollardan atılan obüs ve havanlar ile vurulurken, helikopterler tarafından ise taranıyor. Bölge özellikle gece geç saatlerde savaş uçakları tarafından bombalanıyor.

SINIRA SİLAH SEVKİYATI DEVAM EDİYOR

Hükümet yetkilileri ve hükümete yakın medya tarafından sık sık dile getirilen olası sınır ötesi operasyon için kilit bir noktada bulunan Silopi ilçesinde ise askeri bir operasyon göze çarpmıyor. Güney Kürdistan sınır hattında bulunan ve yüzlerce tankın yerleştirildiği ilçedeki sınır karakollarına ise ağır silah sevkiyatının halen yapıldığı bildirildi.