Türk ordusunun katlettiği köylünün cenazesi hala arazide

Güney Kürdistan’ın Amediye ilçesine bağlı Suncê köyünde önceki gün Türk savaş uçaklarının bombardımanında yaşamını yitiren köylünün cenazesi hala arazide.

Türk savaş uçakları önceki gün Güney Kürdistan’ın Dukok kentine bağlı Amediye ilçesinin Suncê köyü kırsalını bombalamıştı. Bombardıman sonucunda bir köylü yaşamını yirirken, bir köylü de yaralanmıştı. Saldırının olduğu günden bu yana köylüler her gün defalarca arazideki cenazeyi alabilmek için girişimde bulunuyor. Ama köylülerin girişimi her defasında Türk askerlerinin saldırılarına maruz kalıyor.

Önceki gün ve dün olduğu gibi bugün de Suncê köylüleri Türk ordusunun katlettiği köylünün cenazesini alabilmek için kendi tarlalarına gitme girişiminde bulundu. Ancak Türk ordusuna ait bir karakolun yakında olması ve köylülerin hareketliliğinin askerler tarafından görülmesinden dolayı her A-4, suikast ve bomba atarlarla saldırdı.

Türk ordusunun saldırılarından dolayı cenazelerini alamayan köylüler ise duruma tepkili.

Türk savaş uçaklarının önceki gün düzenlediği saldırıda tarlasında olan Suncê köyünden bir kişi yaşamını yitirmiş, 1 kişi de yaralanmıştı.