Türk devletinden çetelere transit geçiş hizmeti

QSD bileşeni Ceyş El Suwar güçleri tarafından öldürülen bir DAİŞ çete emirinin üzerinden ele geçirilen pasaportta öldürülen DAİŞ çete emirinin Türkiye’den Suriye ve Rojava topraklarına giriş yaptığı belgelendi.

Tışrin barajı ve çevresindeki çatışmalarda QSD bileşeni Ceyş El Suwar güçleri tarafından öldürülen bir DAİŞ çete emirinin üzerinden ele geçirilen pasaportta öldürülen DAİŞ çete emirinin Türkiye’den Suriye ve Rojava topraklarına giriş yaptığı belgelendi.

QSD güçleri 23 Aralık 2015’te başlattığı hamlede ele geçirilen belgelerde Türk devleti ile DAİŞ çetelerinin ortaklığını kanıtlayan yüzlerce belge ortaya çıkarıldı. Türk devletinin, DAİŞ çetelerine silah, cephane, tıbbi malzeme, gıda, lojistik vb. konularda yardım ettiği belgelendi.

Efrîn’den Cizîr’e kadar Rojava’nın bütün alanlarında defalarca belgelerle kanıtlanmış olan Türk devleti ile DAİŞ vb. çete grupları arasındaki işbirliği, Tışrin barajı ve çevresinde yaşanan çatışmalarda DAİŞ çete emirinden ele geçirilen pasaport ile bir kez daha açığa çıktı.

Tışrin barajı ve çevresindeki çatışmalarda QSD bileşeni Ceyş El Suwar güçleri tarafından öldürülen bir DAİŞ çete emirinin üzerinden ele geçirilen pasaportta öldürülen DAİŞ çete emirinin 25 Haziran 2014 de Türkiye’den Suriye ve Rojava’ya giriş yaptığı belgelendi.

Ceyş El Suwar savaşçıları tarafından öldürülen DAİŞ emirinin pasaport bilgileri şöyle:

Adı: Fazailov

Soyadı: Zamir

Doğum tarihi: 14. 12. 1988

Pasaport: Rusya Federasyonu

Pasaport veriliş tarihi: 11. 06. 2014

Pasaport geçerlilik tarihi: 11. 06. 2024

Geldiği yer: Azerbaycan (Nahçivan) - Beynelxalq havalimanı

Giriş yaptığı yer: Türkiye - İstanbul Atatürk Havalimanı

Gittiği yer: Suriye ve Rojava toprakları

Ceyş El Suwar savaşçıları tarafından öldürülen DAİŞ çete emirinin üzerinde Rus pasaportu olması ve uyruklu olması dikkat çekerken DAİŞ çetelerinin emir olan üyelerine verdiği numaralı kimlik kartı da dikkat çekti.

TÜRK DEVLETİ VE DAİŞ İLİŞKİSİ ŞEDDADÊ’DE DE BELGELENDİ

QSD güçlerinin 16 Şubat’ta “Habur’un Gazabı” adıyla stratejik Şedadê bölgesine başlattığı hamlede de çetelerle, Türk devletinin işbirliğini gözler önüne seren birçok belge ortaya çıkmıştı.

DAİŞ, El Nusra, Ehrar û Şam vb. çete gruplarının Rojava ve Suriye topraklarına Türkiye’den geçişini kanıtlayan belgeler de yine QSD güçleri tarafından ele geçirilmişti.

QSD güçlerinin alanda yürüttükleri arama tarama faaliyetlerinde öldürülen çetelerin üzerinden çıkan pasaportlarda Özbekistan, Kazakistan ve Kuveyt’ten çetelerin, Türkiye üzerinden Suriye’ye gönderildikleri ortaya çıktı. Pasaportlarda İstanbul Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanları mührü vurulduğu da görüldü.

AKP/RTE DEVLETİNDEN DAİŞ, EL NUSRA, EHRAR Û ŞAM ÇETELERİNE SERBEST DOLAŞIM HİZMETİ

Öldürülen çetelerin üzerinde ayrıca Türkiye Cumhuriyeti elektronik vizeleri de çıkmıştı. Ancak çetelere verilmiş olan bu elektronik vize belgesinin doldurulması gereken bilgi yerlerinin boş bırakılmış olması dikkat çekti.

Oysa Türkiye’nin yasalarına göre, elektronik vize 90 günlük süre için verilebiliyor. Bu nedenle belgedeki hanelerin boş bırakılması, çetelerin ne zaman ihtiyaç duyarlarsa o zaman doldurarak ilgili Türk yetkililere gösterip Türkiye içinde rahat hareket etmesine olanak tanımak amacı taşıyor.

Bu belgenin önemi ise e-vize sahibi çetelerin, Türkiye’ye girişine herhangi bir gerekçe belirtmeksizin Türk makamlarından geçiş izni alma hakkını saklı bulunduruyor olmasıdır.